Δάφνη: Επίθεση δέχθηκε καθηγητής του ΤΕΦΑΑ όταν έκανε παρατήρηση σε περιπατητή με σκύλο εντός του Ιδρύματος

Στο νοσοκομείο με βαριές κακώσεις νοσηλεύεται καθηγητής των ΤΕΦΑΑ στη Δάφνη, όταν ο ίδιος για να υπερασπιστεί τον φύλακα του Πανεπιστημίου Αθηνών, δέχθηκε επίθεση από νεαρό συνοδό οικόσιτου σκύλου

Οοως παραθέτει ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ  Νίκος Πατσαντάρας το περασμένο Σάββατο, μέσα στο πάρκινγκ της Σχολής, κατά την αποβίβασή από το όχημά του, είδε τον φύλακα της σχολής να λογομαχεί με έναν νεαρό εξωπανεπιστημιακό ο οποίος συνόδευε το σκύλο του.

«Λεβέντη μου γιατί δεν σέβεσαι τις υποδείξεις του φύλακα»

Ο καθηγητής προσέγγισε στο χώρο και ζήτησε από τον νεαρό άνδρα να σεβαστεί τις οδηγίες του φύλακα και τους κανόνες του Πανεπιστημίου, και δέχθηκετη οργισμένη επίθεση με γροθιές στο πρόσωπο. Ο Πανεπιστημιακός, σωριάστηκε αναίθσθητος από τα χτυπήματα και μεταφεθηκε στο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε συρραφή με ράμματα στο πρόσωπο. Με επιστολή προς τους συναδέλφους του, αναφέρει,

«Χθες το μεσημέρι γύρω στις 13.30 έφτασα στη Σχολή για να εργαστώ στο γραφείο μου. Όταν εισήλθα στη Σχολή και παρκάρισα το αυτοκίνητο μου, κατέβηκα και είδα τον φύλακα να λογομαχεί με ένα νεαρό που είχε υπό την κατοχή του ένα σκύλο, όπως μου φάνηκε. Ο φύλακας έλεγε στο νεαρό ότι απαγορεύεται η είσοδος με σκυλιά στη σχολή. Κλείδωσα το αυτοκίνητο και ενώ ο νεαρός με είχε προσπεράσει και ο φύλακας συνέχιζε να τον προειδοποιεί, του μίλησα και του είπα: «Λεβέντη μου γιατί δεν σέβεσαι τις υποδείξεις του φύλακα!!!!» Καθώς προχωρούσε και είχε φτάσει στο ύψος εισόδου της αίθουσας της ενόργανης γυμναστικής, γύρισε και μου φώναξε: «Τι σ ’ενδιαφέρει εσένα, τι σε νοιάζει, ποιος είσαι εσύ;» Του απάντησα ότι είμαι καθηγητής στη Σχολή, ενώ ταυτόχρονα κατάλαβα ότι δεν ήταν φοιτητής μας και δεν είχε σχέση με το χώρο μας. Αμέσως γύρισε και ήρθε προς το μέρος μου. Φυσικά αν και τρόμαξα στη θέα του σκύλου όταν με πλησίασε, περίμενα ότι έρχεται να μου μιλήσει. Όταν έφτασε κοντά μου, και χωρίς να καταλάβω τίποτα, με γρονθοκόπησε με τόσο βίαιο τρόπο στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσω αναίσθητος στο έδαφος.

«Συνέχισε να με κτυπάει με κλοτσιές στο πρόσωπο και στα πλευρά»

Αυτός—σύμφωνα με την αναφορά του φύλακα γιατί εγώ είχα χάσει τις αισθήσεις μου—συνέχισε να με κτυπάει με κλοτσιές στο πρόσωπο και στα πλευρά μου. Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου, είδα το φύλακα από επάνω μου τρομαγμένο, και βουρκωμένο, να με ρωτάει κατ’ επανάληψη: «Είστε καλά κύριε καθηγητά, είστε καλά κύριε καθηγητά;;». Στο επόμενο στάδιο θυμούμαι τον εαυτό μου καθισμένο σε μια καρέκλα μπροστά από το σπιτάκι του φύλακα, με πλημμυρισμένο το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου στα αίματα. Πήραμε την αστυνομία αμέσως τηλέφωνο, και αρνήθηκε να έρθει. Ξαναπήραμε πάλι και πάλι λάβαμε αρνητική απάντηση!!! Όταν άρχισα να συνειδητοποιώ τί γίνεται γύρω μου, θυμούμαι τη μεταφορά μου με ένα αμαξίδιο στον αξονικό τομογράφο!!!!!!!

Αποτελέσματα:

Σοβαρές κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις,
Ράμματα σε όλο το πρόσωπο μου,
Μώλωπες σε όλο μου το σώμα,
Φοβεροί πόνοι στα πλευρά μου
Προβλήματα στην οδοντοστοιχία μου
Ζαλάδες, ναυτία, πονοκέφαλοι, και αστάθειες.
Το βράδυ στο σπίτι μου δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη!!!! Το πρόσωπο μου ήταν εντελώς παραμορφωμένο. Μέχρι τη στιγμή που σας στέλνω αυτό το κείμενο δεν μπορώ να σταθώ όρθιος στα πόδια μου.

Αυτά προς ενημέρωση σας… Είμαι ευγνώμων που ζω!!! Με συναδελφική εκτίμηση», καταλήγει ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ  Νίκος Πατσαντάρας, στην επιστολή του.