ΔΑΕΕΒ: Θα αναλάμβανε η ΣΕΧΤΑ την έκρηξη στο ΑΤ Ιτέας, αν υπήρχαν νεκροι Αστυνομικοί.

Διαρροές από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, προσδιορίζουν σε αποκωδικοποιημένα σημειώματα , με τα οποία επικοινωνούσαν τα κατάδικα μέλη της Συνωμοσίας με την Αγγελική και τον “Ιάσονα” αναφορά στη ΣΕΧΤΑ .

Στα κρυπτογραφημένα σημειώματα, τα οποία είχαν εντοπισθεί σε ταμπακιέρα στο σπίτι στην Περαχώρα Λουτρακίου τονν περασμένο μήνα, στο οποίο είχε καταφύγει ο Χριστόδουλος Ξηρός και τα περιφερειακά μέλη της ομάδας τα οποία θα συμμετείχαν στο σχέδιο απόπειρας απόδρασης από τις Φυλακές Κορυδαλλού «Γοργοπόταμος» για την απόδραση μελών της ΣπΦ και ποινικών, σύμφωνα με Αστυνομικές διαρροές, γίνεται αναφορά στην αποστολή τρομοδέματος προς το ΑΤ της Ιτέας (29/04 2014). Κατά την εξέλιξη των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι ότι η βόμβα είχαν κατασκευάσει από κοινού ο κατάδικος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός με τον “Ιάσονα” τον 39άχονο ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη (28/02) σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί και εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

undefined
Το δέμα με ελεγχόμενη είχε απενεργοποιηθεί, ενώ την ευθύνη, είχε αναλάβει με προκήρυξη η ΣπΦ -τρεις ημέρες αργότερα- με αναφορά σε “αστοχία” για την αποτυχημένη ενέργεια. Σύμφωνα με διαρροές της Αντιτρομοκρατικής, διατυπώνεται η εκδοχή σε περίπτωση που η βόμβα είχε εκραγεί και είχε προκαλέσει θύματα, την ευθύνη αναλάμβανε η ΣΕΧΤΑ και με “αιχμηρό” κείμενο.
Στο κείμενο της προκήρυξης με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη η Συνωμοσία ανέφερε χαρακτηριστικά, “Δυστυχώς για άλλη μια φορά η τύχη μάς γύρισε την πλάτη. Ενώ το πακέτο έφτασε κανονικά στην καρδιά της φιδοφωλιάς του αστυνομικού τμήματος (στις 29 Απριλίου 2014]), κάποιος μπάτσος αντιλήφθηκε της πραγματικές προθέσεις του “αποστολέα”. Έτσι καλέστηκαν τα ΤΕΕΜ για να εξουδετερώσουν το βιβλίο-βόμβα που τους είχαμε στείλει. Αυτό δημιουργεί μια αρνητική παρακαταθήκη για την μεθοδολογία και την πρακτική των δεμάτων-βόμβα στην Ελλάδα, καθώς σκοπός μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και όχι να εξαντλούμαστε σε συμβολισμούς. Από εδώ και πέρα θα αλλάξουν πολλά. Σύντομα θα επανέλθουμε.”
undefined
Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μεγάλης ισχύος, είχε τοποθετηθεί σε ιερατικό βιβλίο περιείχε σχιδόν μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, στην οποία είχαν τοποθετήσει βίδες και καρφιά, σε αναλογική συνδεσμολογία με μπαταρία και κοινό πυροκροτητή. Η αποστολή μέσω ταυχρομίου, είχε ως αποστολέα τη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας. Η βόμβα δεν εξερράγη, όταν ο Διοικητής της περιφερειακής Αστυνομικής Υπηρεσίας, ενώ άνοιξε το δέμα, και περιεργάστηκε το βιβλίο, διέκρινε τις καλωδιώσεις, και άμεσα ζήτησε εκκένωση του κτηρίου, ενω παράλληλα κλήθηκε το ΤΕΕΜ
undefined
Σε επίσημη Ανακοινωση την οποία εξέδωσε η ΕΛΑΣ, αναφέρει: “Ανακοινώνεται ότι, στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν – κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά – διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός”.