Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς: “Το “Έπος των Καστανέων” τελείωσε εδώ και μήνες. Έπη ζούμε χρόνια στον Έβρο μας, αλλά συνεχίζουμε..”

Τοποθέτηση του Προέδρου Συνοριακών Έβρου* για την κατάσταση που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι και καλούνται να διαχειριστούν επιχειρησιακά οι Συνοριοφύλακες στα σύνορα του Εβρου

“Κυρίες και κύριοι το Έπος των Καστανέων τελείωσε εδώ και μήνες. Έπη ζούμε εδώ και χρόνια στον Έβρο μας. Το γνωρίζουμε πολύ καλά εμείς που εδώ και 22 χρονια είμαστε καθημερινά στην πρώτη γραμμή φύλαξης. Το γνωρίζει όμως και από πρώτο χέρι μάλιστα ο απλός αγρότης από τα Μαρασια, ο απλός αγρότης του Πόρου, ο απλός ψαράς από τις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου, η απλή νοικοκυρά από το Τυχερό, ο παππούς η γιαγιά από το Μαυροκκλησι,ο απλός ιερέας από το Ασπρονερι.

Κύριες και κύριοι, αυτοί μας στηρίζουν ηθικά εδώ και πολλά έτη και όλοι μαζί κρατάμε τον Έβρο ΟΡΘΙΟ.. Από την δική μας πλευρά συνεχίζουμε πάρα τα τρανταχτά προβλήματα μας αλλά συνεχίζουμε”.. τονίζει ο Πρόεδρος των Συνοριακών Έβρου ,  Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Σε συνέντευξή του μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 – πριν σχεδόν μια εβδομάδα (06/09) – ο Πρόεδρος των Συνοριακών Έβρου, είχε τονίσει με νόημα, «ο Έβρος έμεινε όρθιος τον Μάρτιο και θα παραμείνει όρθιος και σε αυτές τις ροές» με αφορμή την αύξηση της πίεσης στις ροές που είχε παρατηρηθεί το τελευταίο 15θημερο στην περιοχή. «Υπάρχει αρκετή πίεση στις υπηρεσίες μας αλλά δεν έχουμε σε καμία περίπτωση την εισβολή του Μάρτιου, περιμένουμε τον νέο φράχτη, τις θερμικές κάμερες και με τους νέους συνοριοφύλακες η φύλαξη των συνόρων θα γίνει καλύτερη. (..) Μαζί με εμάς τους παλιούς που συμπληρώνουμε 22 στην πρώτη γραμμή της φυλαξης της χώρας, α νέα παιδιά που τα βλέπουμε ορεξάτα να θέλουν να δουλέψουν νομίζω ότι τα πράγματα θα ειναι καλύτερα» ανέφερε επίσης ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ενώ σημείωσε ότι «το ηθικό των κατοίκων του Έβρου ήταν και είναι υψηλό. Μας έδωσαν τέτοια δύναμη (σ.σ. τον Μάρτιο) για να κρατήσουμε την εισβολή και τον πόλεμο της προπαγάνδας από την Τουρκία ».