Χρυσοχοϊδης για συναθροίσεις: “Είμαστε μαζί με τους πολίτες. Φιλική με σεβασμό και συμβουλές η ΕΛ.ΑΣ προστατεύει τη δημόσια υγεία”

Σε ερώτηση σχετικά με τις συναθροίσεις στις πλατείες και τον ρόλο της αστυνομίας, τοποθετήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στα εγκαίνια του κοινού Κέντρου διαχείρισης καθημερινότητας από την ΕΛ.ΑΣ. και τη δημοτική αστυνομία, παραβρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης , σχολίασε:  «Οι Έλληνες είναι αξιοθαύμαστοι. Επέδειξαν απόλυτη υπακοή και σεβασμό στις επιταγές των ειδικών και στις συμβουλές τους, προκειμένου να παραμείνουμε στο σπίτι, και τελικώς νικήσαμε στην πρώτη μάχη της επιδημίας. Το δεύτερο βήμα είναι να μείνουμε ασφαλείς κυκλοφορώντας έξω. Το δικαίωμα του καθενός να κυκλοφορεί είναι δεδομένο, είναι συνταγματικό, είναι ατομικό και ανθρώπινο. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Νομίζω ότι όλοι μας, μέρα με τη μέρα, αντιλαμβανόμαστε, με βάση τις συμβουλές των ειδικών, τους κινδύνους που περιλαμβάνει η έλλειψη απόστασης μεταξύ μας και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να είναι κοντά στους πολίτες, όπως ήταν αυτούς τους δυο μήνες, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του καθενός, με φιλική διάθεση, με συμβουλές, έτσι ώστε όλοι μαζί να περάσουμε και το δεύτερο βήμα μέχρις ότου, τελικώς μπορέσουμε να εξαφανίσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό που είναι μπροστά μας.

Η ελληνική αστυνομία, οι άνδρες και οι γυναίκες της, το τελευταίο χρονικό διάστημα δώσανε τη μάχη στον Έβρο, στα σύνορα, και απέτρεψαν την εισβολή που ήθελε να κάνει ο πρόεδρος Ερντογάν. Δεν πέρασαν και δεν τους πέρασε.

Ταυτόχρονα στην επιδημία, το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., με κίνδυνο της υγείας τους, χιλιάδες άνθρωποι ήταν καθημερινά στους δρόμους για να βοηθήσουν. Θα είμαστε κοντά στους πολίτες. Μαζί με τους πολίτες. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία. Θα βγούμε νικητές από την κρίση της πανδημίας, αλλά και την οικονομική που έρχεται. Να είστε βέβαιοι ότι ανατέλλει το 2021 ένας καινούργιος χρόνος, με τους Έλληνες να μπορούν να είναι αισιόδοξοι και κάθε μέρα, όλο και πιο δραστήριοι και ενεργοί. »