“Χρειάζεται πραγματική επανίδρυση η Αστυνομία- Αστυφύλακες τριών ταχυτήτων !”

Με αφορμή τις διαταγές για αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών και ένταξη εν ενεργεία ομάδων της ΕΛΑΣ σε Διοικήσεις, το σχόλιο συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ

Με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αττικής, ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκης, Πασχάλης Ευθυμιάδης σχολιάζει την γενικότερη κατάσταση στο οργανόγραμμα για τους υπηρετούντες της ΕΛΑΣ και αναφέρει, «Ως ελληνική πολιτεία και υπεύθυνη πολιτική ηγεσία δεν έκαναν τίποτα για την αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών, της εξειδίκευσης προσωπικού, του βαθμολογίου και την οργάνωση του αστυνομικού προσωπικού.
Από το 1995 όλα στη τύχη, στον αυτόματο πιλότο, αστυφύλακες τριών ταχυτήτων ! Το 1995 γίνεται το καινοτόμο με την ίδρυση των σχολών αστυνομίας, ο Παπαθεμελής υπογράφει ο αστυφύλακας των πανελληνίων να σπουδάζει 2.5 χρόνια. Έμενε να ακολουθήσει ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών , γιατί όχι εξειδίκευση, αυτός που ήταν καλός σε τεχνολογία και σε πληροφορική ,θα έμπαινε σε υπηρεσία γραφείου.
Εκείνος που ήταν καλός στην οδήγηση ,στα όπλα ,θα υπηρετούσε σε υπηρεσίες αστυνόμευσης κ.τ.λ. Αντί όλων αυτών καρατομήθηκε νύχτα, οι επόμενοι υπουργοί γελούσαν με τον θεσμό, ανύπαρκτη εξέλιξη σπουδών και εκπαιδευτικά σχολεία.
Η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα εξουσίας αποδεικνύεται εκ των πράξεών της, εχθρός του θεσμού των πανελληνίων, ανώτατοι αξιωματικοί απλώς ακολούθησαν την πολιτική αδράνεια, αφού το υπάρχον σύστημα κρίσεων αυτό ορίζει .
Οπότε ιδρύονταν υπηρεσίες με μία διαταγή και σε λίγες ώρες, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και εξυπηρετούνταν μόνο πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων . Δυστυχώς και ο θεσμός της αστυνομίας ακολουθεί το υπόλοιπο τομέα του δημοσίου, χρειάζεται πραγματική επανίδρυση, δημιουργία στόχων , σχολές πανεπιστημιακού επιπέδου, ανεξάρτητες ,με διοίκηση που να ορίζεται από τη κοινωνία και από το ίδιο το προσωπικό, με γνώση και ικανότητες
».