Χονγκ Κονγκ: Εν αναμονή ετυμηγορίας της Εδρας, για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου

Συνεδριάζει το επταμελές Σώμα των ενόρκων και θα ανακοινώσει την απόφασή του στην 21άχρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας (08/03), με τις καταθέσεις των μαρτύρων, και την αγόρευση του Εισαγγελέα της Εδρας, η 21άχρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, κατηγορούμενη για διακίνηση 2,6kg κοκαινης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, περιμένει μετά από 17 μηνες κρατούμενη στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, την ετυμηγορία της Εδρας. Η νεαρή από τη Μυτιλήνη υποστηρίζει την0 αθωότητά της, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με πολυετή κάθειρξη -μέχρι και 24ετών- στο ενδεχόμενο καταδίκης της, καθώς η νομοθεία που ισχύει στις Ασιατικές χώρες, για τη διακίνηση ναρκωτικών είναι αυστηρότατες και εκτίσημες ολα τα χρόνια που επιβάλει το Δικαστήριο.

Ο έλληνας συνήγορος της 21άχρονης, βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ

Στην απολογία της (11/03) η 21άχρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, επί σχεδόν 2,5 ώρες προσπαθούσε να πείσει το ακροατήριο ότι αγνούσε ότι στη χειραποσκευή της μετέφερε ποσότητας -2,6kg κοκαϊνης-. Κατά την ακροματική διασικασία, στο Δικαστήριο, προβλήθηκε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη σε ελληνικό κανάλι που είχε δώσει ο Ρουμάνος “Πέτρος”, προκειμένου να η υπεράσπιση να ενισχύσει τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για πραγματικό πρόσωπο.

«Δε γνώριζα ότι υπήρχαν ναρκωτικά στην τσάντα», επαναλάμβανε η 21άχρονη

Αναφέρθηκε στην πορεία της και στις δουλειές που έχει απασχοληθεί στην ενήλικη ζωή της, ενώ υποστήριξε ότι τη παγίδευσε ο μέχρι τότε φίλος της Nicusor (“Νίκος”) και ο Petrica (“Πέτρος”), με καταγωγή από τη Ρουμανία, με τον τελευταίο  δούλευαν μαζί και του επέρριψε την ευθύνη καθώς όπως υποστήριξε “την παγίδεψε”, στο ταξίδι που έκαναν μαζί στην Αιθιοπία. Η κατηγορούμενη, υποστήριξε ότι ο φίλος της Petrica (“Πέτρος”) που της εδωσε την τσαντα, -διευκρίνησε ότι δεν υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ τους- της έλεγε ότι είναι πολύ όμορφη και την παρότρυνε να δοκιμάσει να εργαστεί ως μοντέλο. Προσφέρθηκε να της πληρώσει το εισιτήριο για το Χονγκ Κονγκ, όπου όπως ανέφερε η 21άχρπνη- την είχε πείσει, ότι εκεί θα είχε ευκαιρίες να εργαστεί, με τη βοήθειά του. Κατά την προανακριτική έρευνα όπως ανέφερε και το δημοσίευμα στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, προέκυψε ότι στην κατοχή του “συνοδού”-φίλου της, Petrica (“Πέτρος”) που της εδωσε την τσαντα, εντοπίσθηκε ότι κατείχε 290 κινητά.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ_ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ_ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ_ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ισχυρίστηκε ότι ταξίδεψαν μαζί από την Αντίς Αμπέμπα, όμως εκείνος της είχε δηλώσει ότι θα ταξίδευε στο Χονγκ Κονγκ δύο μέρες αργότερα, καθώς είχε βρει πιο φθηνό εισιτήριο. «Δεν ήμουν καθόλου υποψιασμένη τότε ότι θα με παγίδευε», απάντησε στις ερωτήσεις της Εδρας η 21άχρονη Ελλληνίδα. Στο ξενοδοχείο, υποστήριξε στην απολογία της, έμεναν σε ξεχωριστά δωμάτια, και ο “Πέτρος”, της είχε αφήσει μια βαλίτσα στο κρεβάτι της και την παρακάλεσε να τη μεταφέρει ως χειραποσκευή, για να μην έχει ο ίδιος το «βάρος». Η Ειρήνη  Μελισσαροπούλου, υποστήριξε στους Δικαστές, ότι με δεδομένο ότι του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη δεν άνοιξε τη βαλίστα, ενω προσέθεσε κάτι προσωπικά της αντικέιμενα και τα καλλυντικά της τα πήρε μαζί στις αποσκευές της. Από την υπεράσπιση αναφέρθηκε το γεγονός ότ δεν βρέθηκαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα της Ειρήης στο σακουλάκι με τα 2,6kg κοκαινης, μέσα στη χειραποσκευή της .

Η υπεράσπιση, τόνισε στο Δικαστήριο ότι η τσάντα που είχε στην κατοχή της η 21άχρονη, είχε ήδη περάσει από δύο ελέγχους στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, μέχρι τον τρίτο έλεγχο όπου και εντοπίστηκε η ποσότητα κοκαϊνης. «Αν το γνώριζα ότι περιείχε κοκαΐνη η τσάντα, και καθώς πέρασε από δύο ελέγχους, θα πετούσα είτε το περιεχόμενο είτε την ίδια την τσάντα σε κάποια τουαλέτα του αεροδρομίου για να μην έχω πρόβλημα», ανέφερε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Η ίδια, αναφέρθηκε και στο ότι είναι κόρη Αστυνομικού, και είχε βρεθεί στο χώρο εργασίας του, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, και ήξερε καλά τους ελέγχους που γίνονται στα Αεροδρόμια, «Πώς είναι δυνατόν να ήξερα τόσα πολλά για τους ελέγχους κι όμως να την πάτησα έτσι», σημείωσε στην απολογία της.

Η απόφαση του Διακστηρίου αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας (Τετάρτη 13/03 2019)