Χολαργός: Ανώτερος Αξιωματικός του Στρατού παρενόχλησε σεξουαλικά 15χρονο αθλητή πυγμαχίας και κατέληξε στο Στρατοδικείο

Με την κατηγορία της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας» συνελήφθη μετά από καταγγελία ανήλικου, Αξιωματικός του Στρατού και παραπέμφθηκε στο Στρατοδικείο

Την παρουσία 15χρονου σε παγκάκι στην περιοχή του Χολαργού, εντόπισε το βράδυ της Παρασκευής (21/10) ο 38χρονος Ταγματάρχης του Στρατού, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με την καταγγελία σε βάρος του, να πλησίασε τον ανήλικο, στον οποίο έδειξε ημίγυμνες φωτογραφίες του και επιχείρησε να τον θωπεύσει.
Ο 15χρονος αθλητής πυγμαχίας, αντέδρασε και χτύπησε με γροθιές τον 38χρονο Στρατιωτικό και τον απώθησε. Ο Ταγματάρχης αποχώρησε από το σημείο, καθώς και ο ανήλικος ο οποίος πήγε στην προγραμματισμένη του προπόνηση στον αθλητικό σύλλογο της περιοχής.

Κάτοικος της περιοχής που αντιλήφθηκε το περιστατικό, ενημέρωσαν την Άμεση Δράση και πληρώματα της ΔΙ.ΑΣ μετέβησαν στην περιοχή του Χολαργού. Από τις περιγραφές που τους έδωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, προσήγαγαν τον Αξιωματικό του Στρατού στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ενώ στη συνέχεια εντόπισαν και το 15χρονο. Ο ανήλικος περιέγραψε την σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του, ενώ αναγνώρισε τον δράστη που τον παρενόχλησε στον Αξιωματικό του Στρατού, ο οποίος συνελήφθη.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Στρατονομία, με τον 38χρονο Ταγματάρχη του Στρατού ο οποίος υπηρετεί σε μονάδα του λεκανοπεδίου Αττικής στον Τομέα της Διοικητικής Μέριμνας, να έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο (24/10), όπου παραπέμφθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.