Χίος: Κρουαζιερόπλοιο διεμβόλισε Ναυαγοσωστικό του Λιμενικού με επιβαίνοντες λαθρομετανάστες

Ανοιχτά του Καρφά στη Χίο, το κρουαζιερόπλοιο, λόγω περιορισμένης ορατότητας, προσέκρουσε στο Ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Χίου. Σοβαρές υλικές ζημίες στο σκάφος του Λιμενικού, μεταφέρθηκε στο καρνάγιο του Θολούς.

Το  κρουαζιερόπλοιο AEGEAN PARADISE (26/07-06.00) έπλεε ανοιχτά του Καρφά με τελικό προορισμό το λιμάνι του Τσεσμέ. Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου, έμφορτο με 25λαθρομετανάστες, κατευθυνόταν στον προβλήτα του λιμανιού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, λόγω πυκνής ομίχλης που επικρατούσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής(26/07) στο στενό μεταξύ Χίου και Τσεσμέ με αποτέλεσμα τη μειωμένη ορατότητα- δεν ξεπερνούσε τα 10 μέτρα- το κρουαζιερόπλοιο διεμβόλισε το ναυαγοσωστικό του Λιμεναρχείου Χίου με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να υποστεί σοβαρές ζημιές. Από την σύγκρουση οι λιμενικοί επιβαίνοντες μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκαν, ενώ περισυνελλέγησαν και οι 25 επιβαίνοντες λαθρομετανάστες που βρίσκονταν πάνω στο ναυαγοσωστικό.
Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει ανοιχτά του λιμένα Χίου, ενώ από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, δεν έχει εκδωθεί σχετική ανακοίνωση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport