Σήμα για πιθανή είσοδο τζιχαντιστών στην Ελλάδα|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Έντονη κινητικότητα έχει προκαλέσει στις ελληνικές διωκτικές αρχές, επείγον ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΠ – με πληροφορίες ξένων υπηρεσιών- για την παρουσία  στην χώρα μας, τουλάχιστον πέντε ατόμων, ύποτα για συμμετοχή στον ISIS με διαβατήρια Σαουδικής Αραβίας.Σύμφωνα με πηγές- τις οποίες επικαλέιται σε δημοσίευμά του το “ΒΗΜΑ”-, οι ύποπτοι εκτιμάται ότι με πλαστά διαβατήρια, ταξίδεψαν αεροπορικώς από τη Σαουδική Αραβία, και βρίσκονται στη χώρα, ωστόσο επισημαίνεται ότι παρά τις έρευνες με τη συνδρομή και της Αντιτρομοκρατικής, δεν έχουν επιφέρει τον εντοπισμό και σύλληψη των υπόπτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από έλεγχο στις λίστες επιβατών από πτήσεις από την Μέση Ανατολή, δεν πορέκυψαν ουσιαστικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με Αξιωματούχους του Μεγάρου της Λεωφόρου Κατεχάκη- τους οποίους επικαλείται το Βήμα-, σημειώνουν ότι «στα στοιχεία που δόθηκαν κι από την ΕΥΠ καταγράφεται η ηλικία τους, ωστσόσο δεν υπάρχουν τα πλήρη ονόματα των υπόπτων.
Η έρευνα παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τους αναφερόμενους τζιχαντιστές και πόσο βάσιμοι είναι οι σχετικοί φόβοι για την παρουσία στην χώρα μας και τη δράση τους. Δεν φαίνεται, ωστόσο, μια απλή υπόθεση αναφοράς τζιχαντιστών στην χώρα μας.
Οφείλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω του συνεχούς φόβου αλλά και της πίεσης των ξένων υπηρεσιών για ένοπλα κτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Στελέχη της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ χαρακτήριζαν παράλληλα “φαιδρή” την περίπτωση Ιρανού ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για “τζιχαντιστική” δράση, προ ημερών στην Μυτιλήνη. Οι ίδιες πηγές, αναφέρονται σε «έναν μυθομανή με ψυχολογικά προβλήματα που πολλές φορές έχει αναπτύξει διάφορες θεωρίες σε σχέση με την υποτιθέμενη δράση του και από τις οποίες καμία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Πηγή: vima.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport