Χίος: Εξετάζεται να προετοίμασαν ληστεία σε τράπεζα οι δίδυμοι Τούρκοι

Στην κατοχή των συλληφθέντων από τις Λιμενικές Αρχές Χίου, νεαρών Τούρκων βρέθηκαν λοστοί, κουκούλες και φωτογραφίες από το εσωτερικό της υποκαταστήματος τράπεζας στη Φάρκαινα.

Στο λιμανάκι της Φάρκαινας, εντόπισαν (06/09) στελέχη του Λιμενικού Χίου αδέλφια διδυμων Τούρκους, ηλικίας 33 ετών, να έχουν έλθει παράνομα στο νησί μας με τζετ σκι.

Η περίπτωση έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν σε έλεγχο που έγινε στα κινητά τους τηλέφωνα εντόπισαν πλούσιο  φωτογραφικό υλικό από τραπεζικό υποκατάστημα της Alpha Bank στην περιοχή της Φάρκαινας. Συγκεκριμένα είχαν φωτογραφίες από το εσωτερικό του υποκαταστήματος και τους εξωτερικούς του χώρους. Σε εκτεταμένο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή τους βρέθηκαν κουκούλες και λοστοί, που σε συνδυασμό με την πλήρη φωτογραφική αποτύπωση του τραπεζικού υποκαταστήματος κάνει τους λιμενικούς βάσιμα να πιστεύουν ότι το νεότερο παράνομο ταξίδι τους στο νησί μας είχε αποκλειστικό στόχο τη διάρρηξη.

21397435_10213870192129705_1114527542_n

Τα δίδυμα αδέλφια προσήχθησαν σήμερα στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν το μεσημέρι του Σαββάτου. Στο κατηγορητήριο που τους βαραίνει περιλαμβάνονται οι κατηγορίες σύστασης συμμορίας, οπλοκατοχής, παράνομης εισόδου στη χώρα ενώ θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικής πράξης.

__________

* “Πολίτης Χιου”