Χιος: Αναζητήσεις για 100λαθρομετανάστες προς απέλαση οι οποίοι ..”εξαφανίστηκαν”

Είχε εκδοθεί εντολή διοικητικής απελασης απο Χίο για Τουρκία ωστόσο.. «εξαφανίστηκαν» και αναζητουνται από τις Αρχές.

image

Έγκλειστοι στο Κέντρο Κράτησης οι περίπου 100 λαθρομετανάστες οι οποιοι επρόκειτο να επαναπροωθηθούν (05/04) στο Δικελί στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου.. εξαφανίστηκαν!
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες (05-06/04) επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών στο Δικελί της Τουρκίας ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες στο νησί για τον εντοπισμό τους. Εν τω μεταξύ το πλοίο της εταιρείας που έχει μισθωθεί για τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία παραμένει στο λιμάνι ενω στο νησί βρίσκονται πάνω από 200 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες οι οποιοι παραμένουν, για πέμπτη ημέρα, στον προβλήτα του λιμενα Χίου ..
Όπως δημοσιεύει ο politischios.gr η Δημοτική Αρχή (05/04) σε συνεργασία με εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα επιχειρήσει να εκκενωθεί το λιμάνι. Χθες (04/04) αποχώρησαν 66 λαθρομετανάστες από τη Χίο για το Δικελί, ενώ τα τελευταία δύο 24ωρα αφιχθησαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια περίπου 400 λαθρομετανάστες.
image

Με έκτακτη πτήση τα ξημερώματα (04/04) στο αεροδρόμιο της Χίου με αεροσκάφος, μισθωμένο από την γαλλική αστυνομία περίπου πενήντα Γάλλοι αστυνομικοί της δύναμης Frontex αφιχθησαν στο νησί. Μαζί με άλλους αστυνομικούς οι οποίοι ήδη βρίσκονται στη Χίο θα συνοδεύουν τους λαθρομετανάστες κατά τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.