Χερσόνησος Ηρακλείου: Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου. Συνελήφθησαν οι τρεις δράστες σε ένοπλη συμπλοκή.

Ένοπλοι με kalashnikov, εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο Creta Marris  της Χερσονήσου στο Ηράκλειο Κρήτης. Λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο, ενώ ήταν σε λειτουργία. Άμεση η αντίδραση της Αστυνομίας, ύστερα από ανταλλαγη πυρών, συνέλαβε τραυματίες τους ενόπλους.

Είχαν οργανώσει τη ληστεία, με στόχο τα ακριβά κοσμήματα στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Creta Marris στη Χερσόνησο Ηρακλείου.
Οι τρεις δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και υπό την απειλή kalashnikov, εισέβαλλαν (12/06-21.45) στο ξενοδοχείο και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο ενώ ηταν σε λειτουργια. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της ληστείας ήταν σε εξέλιξη μαθητική εκδήλωση στο χώρο του μπαρ, ενω άμεσα ακολούθησε εκκένωση της εγκατάστασης. Για εκφοβισμό- σύμφωνα με μαρτυρίες όσων βρέθηκαν αυτόπτες της ληστείας- οι δραστες, πυροβόλησαν στον αέρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά είχαν κρατήσει ως όμηρο άτομο που βρισκόταν στο χώρο.
Στην περιοχή κλήθηκαν και άμεσα αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τον χώρο και απομάκρυναν τους τουρίστες.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των αστυνομικών και των κουκουλοφόρων οι οποίοι επιχείρησαν να διαφύγουν με τους Αστυνομικούς να μην αφήσουν περιθώρια διαφυγής στους τρεις ληστές και τη σύλληψή τους λίγο αργότερα.
Άμεσα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, οι τρεις τραυματίες δράστες της ληστείας, συνοδεία ένοπλων Αστυνομικών των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας.
Κατά την ένοπλη συμπλοκή, δεν υπήρξε τραυματισμός πολίτη, ούτε Αστυνομικού από την ομάδα που συμμετείχαν στο ένοπλο.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, οι τοπικές Αρχές παρακολουθούσαν καιρό τις κινήσεις των δραστών και περίμεναν “τις κινήσεις” τους, στη συγκεκριμένη περιοχή. Δύο από τους δράστες με καταγωγή από Μυλοπόταμο, είχαν απασχολήσει ενώ εξετάζεται ο ένας να συμμετείχε την ένοπλη ενέδρα κατά Αστυνομικών το 2007 στα Ζωνιανα.
Στο χώρο κατασχέθηκαν το πιστόλι, και δυο kalashnikov των δραστών, τα κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν για να μεταβούν στο ξενοδοχείο, με σκοπό τη διάπραξη της ληστείας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport