Χανιά: Πρόστιμο €30.000 και απόλυση στον “κηδεμόνα” για το βασανισμό του σκύλου του

Ο “κηδεμόνας” του σκύλου με τη μεταφορά του στο κτηνιατρείο αποχώρησε και αναζητείται

Ακρωτηρίασε το σκύλο που είχε στην “κηδεμονία” του χωρίς αναισθησία με ένα ψαλίδι, γιατί όπως ανέφερε η έγκυος σε δίδυμα σύζυγός του, τον ενοχλούμε με το παιχνίδι του, και ήθελε να δουλέψει. Γερμανός εθελοντής σε καταφύγιο ζώων στη Σούδα, άκουσε το κλάμα του σκύλου και κινητοποιήθηκε, αναγκάζοντας τον “κηδεμόνα” του να τον μεταφέρει αιμόφυρτο στο Κτηνιατρείο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο 55άχρονος αποχώρησε από το κτηνιατρείο και αναζητείται, ωστόσο δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης εντάλματος σύλληψης, καθώς η πράξη δεν αποδίδεται σε κακούργημα, ωστόσο του έχει βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους €30.000 .

Ο σκύλος υιοθετήθηκε από οικογένεια στα Χανιά και αναρρώνει.  Η βάναυση κακοποίησή του , από τον 55άχρονο υπάλληλος της ΔΕΗ, έχει προκαλέσει αποτροπιασμό, ενώ άμεση ήταν η παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα με όλη την αυστηρότητα που αρμόζει σε ανάλογες συμπεριφορές. Όπως έγινε γνωστό, ο συγκεκριμένος υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει δοθεί η εντολή σε βάρος του για επιβολή πειθαρχικής διαδικασίας .

Στην πλατεία των Κουνουπιδιανών – στο χωρίο όπου διαμένει η οικογένεια του 55άχρονου- πραγματοποιήθηκε (07/10) συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών ζωοφιλικών οργανώσεων οι οποίοι ζητούν την καταδίκη του για την ακραία πράξη βίας σε βάρος του ζώου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσσα Μπομπολάκη έχει υποβληθεί αίτημα προς την Εισαγγελία η δικάσιμος να οριστεί άμεσα, να μη γίνουν δέκτες αναβολές και η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα αφού οι Δικαστές λάβουν υπόψη τους τη σοβαρότητα των πράξεων του 55άχρονου και τις κοινωνικές προεκτάσεις, σε τυχόν άσκηση ενδίκου μέσου που θα ζητάει την αναστολή εκτέλεσης της περί μη αναστολής απόφασης.