Χανιά: Παρουσιάστηκε ο “κηδεμόνας” του .. Reino από τον εθελοντή που τον διέσωσε- Υποστηρίζει για τον ακρωτηριασμό του ζώου, «το έκανα για να ηρεμήσει»

Παρουσιάσθηκε στις Αρχές και αφέθηκε ελεύθερος καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο ο “κηδεμόνας” που κακοποίησε με ακρωτηριασμό το .. Reino όπως ονόμασαν το σκύλο του οι ζωόφιλοι

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων παρουσιάστηκε (08/10)  ο 55άχρονος  από τα Κουνουπιδιανά Χανίων, ο οποίος κακοποίησε το σκύλο του, αφού τον κρέμασε ακρωτηρίασε χωρίς αναισθησία τους όρχεις του ζώου. Λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου, με την ολοκλήρωση της απολογίας του, η οποία συμπεριλήφθηκε στον φάκελο της δικογραφίας που έχει ήδη διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Χανίων ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξης, αποχώρησε εν αναμονή της ποινικής του μεταχείρισης στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, φέρεται ο 55άχρονος στην απολογία του να έχει υποστηρίξει ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη για να “ηρεμήσει το σκυλί”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Στον 55χρονο έχει ήδη επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο ύψους €30.000, ενώ έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα από τη ΔΕΗ όπου εργάζεται.

Για “ανθρωποφαγία” κάνει λόγο ο πληρεξούσιος δικηγόρος του 55χρονου από τα Κουνουπιδιανά, ο οποίος μίλησε στο Parakritika.gr, σημειώνοντας ότι ο πελάτης του θεώρησε πως μπορούσε να κάνει μόνος του στείρωση στο σκύλο του. “Πίστευε ότι μπορεί να στειρώσει μόνος τον σκύλο του. Αυτό προσπάθησε να κάνει. Όταν είδε τι συνέβη, ο ίδιος τον πήγε στον κτηνίατρο”, αναφέρει ο συνηγορός του. Όπως σημειώνει, η κατάθεση του 55άχρονου “δεν ήταν παρά λίγες μόνο γραμμές, ακριβώς γιατί δεν είχε πολλά να πει, πέρα από το τι ακριβώς συνέβη, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει”.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη, έχει ζητήσει να οριστεί άμεσα δικάσιμος με την διαβίβαση της δικογραφίας από την ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία και να επιπλέον άμεσα εκτελεστή ποινή χωρίς δικαίωμα έφεσης και χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο σκύλος από τα Κουνουπιδιανά υιοθετήθηκε από οικογένεια στα Χανιά και έλαβε το όνομα του Γερμανού εθελοντή που τον διέσωσε και ονομάζεται.. Reino!

_______________________________________________________________________

*parakritika.gr