Χαλκίδα: “Τεφτέρι” με καταβολές και διάλογοι που αποκαλύπτουν τη δράση των επίορκων Εφοριακών

Τα μέλη του κυκλώματος των επίορκων εφοριακών με επικεφαλής την προϊσταμένη στη ΔΟΥ Χαλκίδας, υπαλλήλους, διεκπεραιωτές και λογιστές, εντόπιζε τους επιχειρηματίες και απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές , οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια της πόλης

Το «τεφτέρι» που κρατούσε η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, είχε αναλυτικά τις παράνομες απολαβές από θύματα επιχειρηματίες της πόλης.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι εκτός από τα 10.000 ευρώ που βρήκαν στο γραφείο της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας, εντοπίστηκαν άλλα 40.750 ευρώ σε ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας του σπιτιού της τα οποία παρέδωσε η ίδια, 10.000 ευρώ κρυμμένα σε συρτάρι και 4.280 ευρώ σε βιβλίο – χρηματοκιβώτιο με κλειδί.

Η «μεγάλη» όπως αποκαλούσαν την προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας,  προσπαθούσε να νομιμοποιήσει τα χρήματα των εκβιασμών, ενώ είχε πραγματοποιήσει αγορά ενός αυτοκινήτου από τον άνδρα της προς €7.000 ενώ φέρεται να συζητούσε για εργασίες ανακαίνισης και επισκευής, σε ακίνητο συνολικού κόστους €80.000 .

Σε ημερολόγιο που διατηρούσε η ίδια, οι περισσότερες εγγραφές, περιελάβανε ονόματα μελών της οργάνωσης, επιχειρηματιών και χρηματικών ποσών που είχαν καταβάλλει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Σε φωτογραφίες οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία, διακρίνεται η «διεκπεραιώτρια» την στιγμή που βγαίνει από τη ΔΟΥ Χαλκίδας, με ένα φάκελο Α4, τον οποίο φέρεται να της είχε παραδώσει η Διευθύντρια και αφορούσε υπόθεση επιχειρηματία. Ενδεικτικοί της δράσης των μελών του κυκλώματος είναι και καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ του.

Προϊσταμένη: Έχει κόψει εικονικά μεγάλης αξίας πολλές χιλιάδες ευρώ είναι “μούσι” τελείως και φαίνονται. Που σημαίνει θα πρέπει να τα αφαιρέσει αλλιώς θα βγει φόρος
Διεκπεραιώτρια: Ε ας τα αφαιρέσει να βγει φόρος ή αλλιώς πες θα πάμε έτσι
Προϊσταμένη: Ναι τέλος πάντων, εντάξει άσε θα την φοβίσω λίγο.

Ενώ θύμα του κυκλώματος έχει καταγραφεί να αναφέρει, «τα δεκάρικα, τα τάλιρα, τα 15αρια, τα 20αρια πήγαιναν πάνω στην εφόρισσα».

Ενώ όπως μεταξύ τους ανέφεραν, υπάλληλος της εφορίας προς την προϊσταμένη της ΔΟΥ, ένα από τα θύματα κλήθηκε να τους καταβάλλει ..  «τέσσερα χιλιάρικα, εντάξει;».

Υπάλληλος Εφορίας Β.Ε: Μπορείς να μιλήσεις πουλάκι μου;
Προϊσταμένη : Ναι
Υπάλληλος Εφορίας Β.Ε: Έχει έρθει δίπλα μου, τον έχω. Είναι ο Γ… Του είπα για την Τρίτη, μου λέει επειδή το βιάζεται
Προϊσταμένη: Εντάξει
Υπάλληλος Εφορίας Β.Ε: Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;
Προϊσταμένη: Εντάξει