Χαλκίδα: Προφυλάκιση για μέλη του κυκλώματος των επίορκων Εφοριακών

Προφυλάκιση άκουσαν μετά τις απολογίες τους η Προϊσταμένη και μία υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και η 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι ο 52χρονος Υποδιευθυντή, τρεις υπάλληλοι 67, 54 και 50 ετών, καθώς και ο 62χρονος λογιστής Βασίλης Βαρελάς, με έδρα στη Χαλκίδα και τα Βασιλικά, μέλος και του τοπικού επιμελητηρίου ο οποίος πρότεινε την βράβευση της διευθύντριας σε πρόσφατη εκδήλωση. Τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καταβολή χρηματικών εγγυήσεων και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές τον μήνα.

Η Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, δηλώνει αθώα μέσω του δικηγόρου της, καθώς ισχυρίζεται ότι τα χρήματα που κατασχέθηκαν στο σπίτι της, είναι της μητέρας της.Ο δικηγόρος Χαλκίδας, Αθανάσιος Τάρτης, εμφανίστηκε βέβαιος πως οι πελάτες του θα αθωωθούν.

«Τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της εντολέα μου, στις συνομιλίες μιλά με τον κατηγορουμένου και λέει πως αυτά τα χρήματα της τα έδωσε η μητέρα της. Το λέει μέσα στη συνομιλία της. Η μητέρα της μπορεί να τα δικαιολογήσει. Περιμένετε να πείσουμε κάποιον για την αθωότητά μας την ώρα που ο ίδιος ο υπουργός έχει βγάλει την απόφαση, λέγοντας “δε στηρίζω κλέφτες”.

Χρησιμοποιήθηκε για να μην έχει πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση. Βραβεύτηκε από τον υπουργό πριν από λίγους μήνες η εντολέας μου. Η πρόβλεψή μου είναι πως οι εντολείς μου θα αθωωθούν», επεσήμανε ο συνήγορος της Διευθύντρια της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας.

Σε βάρος των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση- πέντε υπάλληλοι της Εφορίας, ανάμεσά τους η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής- έχει σχηματιστεί δικογραφία – κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν (24/5-10:30) στον Ανακριτή Χαλκίδας, για να απολογηθούν στις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης, ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.