Χαλκίδα: Ρομά εξαπάτησε ηλικιωμένο και ομόφυλοι της τον λήστεψαν μέσα στο σπίτι του

Εξαπάτησε ηλικιωμένο ο οποίος θέλησε να βοηθήσει την νεαρή Ρομά και σε συνεννόηση με συνεργούς ομόφυλούς της, εισέβαλλαν στην μονοκατοικία του ενώ κοιμόταν και τον λήστεψαν βγάζοντας του τις πιτζάμες που έκρυβε το “κομπόδεμά” του

Οι τρεις Ρομά, εισέβαλαν (27/10) στο σπίτι του ηλικιωμένου, τον ακινητοποίησαν και αφού τον ανάγκασαν να βγάλει τις πιτζάμες του, του έκλεψαν τα χρήματα που είχε μαζέψει σε “κομπόδεμα”, από αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.
Η 20χρονη Ρομά, είχε επικοινωνία με τον ηλικιωμένο άνδρα, και κατάφερε να τον πείσει για την πρόθεσή της να τον “φροντίζει”. Όταν πήγε στο σπίτι του, του ζήτησε μια οικονομική βοήθεια, καθώς όπως του ανέφερε αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, και ο γέροντας, έβγαλε από την τσέπη της πιτζάμας του περίπου €1.000 και της έδωσε €10. Η 20χρονη Ρομά αποχώρησε και επανήλθε, με ερωτήσεις για το χρόνο που κοιμάται ο ηλικιωμένος, τις συνήθειές του, προκειμένου να μπορεί να τον ..”φροντίζει” καλύτερα. Την πληροφορία ότι κοιμάται νωρίς, περίπου στις 21.00 κάθε βράδυ, η 20χρονη μετέφερε στους τρεις ομόφυλούς της, 20ετών και 28χρόνων καθώς και τρίτος ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Το βράδυ της Τετάρτης (27/10) την ώρα που γνώριζε η 20χρονη Ρομά ότι ο ηλικιωμένος κοιμάται, για να βεβαιωθεί τον κάλεσε τηλεφωνικά χωρίς ανταπόκριση. Επανέλαβε τις κλήσεις και όταν διαπίστωσε ότι ο ηλικιωμένος είχε κοιμηθεί, ενημέρωσε του τρεις ομόφυλούς της , με το όχημά της τους μετέφερε στην οικία του, όπου εισέβαλαν από την ανασφάλιστη είσοδο φορώντας κάλτσες στα χέρια με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full face και τον ακινητοποίησαν. Οι Ρομά, ανάγκασαν τον ηλικιωμένο άνδρα να βγάλει την πιτζάμα του, του έκλεψαν τα περίπου €1.000 που είχε μαζί τού, ερεύνησαν το χώρο, ενώ έκοψαν το σταθερό τηλέφωνο του, έκλεψαν και το κινητό τηλέφωνο που κατείχε , και αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Με την καταγγελία του ηλικιωμένου στην Αστυνομία, και αξιοποίηση υλικού που περιήλθε σε γνώση των Αρχών, καθώς οι δυο από τους Ρομά, διατηρούσαν ποινικό μητρώο για ληστείες σε  ηλικιωμένους με την ίδια μεθοδολογία, από αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και αποκάλυψαν ως ηθική αυτουργός της ληστείας την 20χρονη Ρομά .

Οι τρεις συλληφθέντες Ρομά οδηγήθηκαν (29/10) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με κατηγορίες για ληστεία και ηθική αυτουργία κατά περίπτωση, ενώ αναζητείται ο τρίτος συνεργός τους.