Σαγέικα: Ρομά εγκλώβισαν τον όχημα του Ταξιάρχου της ΑΔ Αχαϊας και επιτέθηκαν με πέτρες

Ανεξέλεγκτη παραμένει η δράση των Ρομά με μπλόκα στο Οδικό Δίκτυο σε Αττική και Αχαΐα, με επίκληση στα γεγονότα στο Πέραμα, ενεργούν επιθέσεις σε βάρος Αστυνομικών δυνάμενων με τον Ταξίαρχο της Δ.Α Αχαϊας να βρίσκεται εγκλωβισμένος να δέχεται πέτρες

Το βράδυ της Πέμπτης (28/10) Ρομά από καταυλισμούς απέκλεισαν το Οδικό Δίκτυο και έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα σε Παραλία, Βραχνέικα, Ροδοδάφνη και Σαγέικα περιοχές της Αχαΐας, και προκάλεσαν κινητοποίηση στην τοπική Διεύθυνση Αστυνομία. Οι επιχειρησιακές Αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν στα Σαγέικα, αντιμετώπισαν άμεσο κίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα, καθώς δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες.

Στην περιοχή μετέβη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Ταξίαρχος, Γιάννης Κυριακόπουλος, με το υπηρεσιακό του όχημα καιβρέθηκε περικυκλωμένος από αγροτικά οχήματα στα οποία επέβαιναν Ρομά, που επιτέθηκαν με πέτρες στο υπηρεσιακό όχημα. Ο οδηγός του Ανώτατου Αξιωματικού της τοπικής Διεύθυνσης, με ελιγμό κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο , σε ένα επεισόδιο που θα μπορούσε να λάβει άσχημες διαστάσεις, δεδομένου του κλίματος που επικρατεί.