Χαλκίδα: Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά, αναβολικά και κεταμίνη μέσω Ταχυδρομείου- Συλλήψεις από τη Δίωξη Ναρκωτικών

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Χαλκίδας, συνελήφθησαν δύο μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους, για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Η εγκληματική ομάδα διακινούσε ναρκωτικά και παράνομα αναβολικά, μεταξύ άλλων και κεταμίνης, μέσω ταχυδρομείου με αγοραστές και στο Σικάγο των ΗΠΑ  και την Ελλάδα.

Στην έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατασχέθηκαν σχεδόν ένα κιλό κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και παράνομα αναβολικά. Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκε στο Σικάγο δέματα τα οποία είχαν ταχυδρομήσει τα μέλη του κυκλώματος τα οποία περιείχαν περισσότερα από 500g κεταμίνη και 248 δισκία Ecstasy.

Οι δράστες τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών, τις οποίες ταχυδρομούσαν σε δέματα, σε χώρες του εξωτερικού και στην εγχώρια αγορά, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Από τις Υπηρεσίες Αρχών του εξωτερικού, ενημερώθηκαν οι Ελληνικές Αρχές όταν κατέσχεσαν τον περασμένο Φεβρουάριο και Απρίλιο, πέντε δέματα τα οποία απέστειλαν με ταχυμεταφορά τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία περιείχαν 500g της φαρμακευτικής ουσίας “κεταμίνη” και 248 δισκία Ecstasy, καθώς και ουσία απαγορευμένη από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ .

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, στα μέσα περίπου του μήνα, κατασχέθηκαν σε ταχυδρομικό κατάστημα επιπλέον δέκα δέματα προς αποστολή, με αποστολείς τα μέλη του κυκλώματος, με παραλήπτες στο εξωτερικό. Σε έλεγχο των πακέτων κατασχέθηκαν πληθώρα παράνομων αναβολικών ουσιών, σε μορφή δισκίων, υγρών και ενέσιμων, τα οποία εστάλησαν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), για να εξεταστούν εργαστηριακά.

Σε συντονισμένης αστυνομική επιχείρηση (20/04), διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των συλληφθέντων, όπου και κατασχέθηκαν,  σε υπό αποστολή, δέμα στο οποίο είχαν τοποθετήσει συσκευή ψηφιακού δορυφορικού αποκωδικοποιητή, ο οποίος αφού αποσυναρμολογήθηκε βρέθηκε να περιέχει, επιμελώς κρυμμένα, 120 ναρκωτικά δισκία, 885,4gr ακατέργαστης κάνναβης, 141 ναρκωτικά δισκία (μεταξύ των οποίων και ecstasy), 1gr ecstasy, σε κρυσταλλική μορφή, 184 δισκία αναβολικών ουσιών, 82 φιαλίδια αναβολικών ουσιών, 8 σύριγγες που περιείχαν αναβολική ουσία, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, €700 ευρώ και πέντε συσκευές κινητών, αυτοκίνητο και διάφορα υλικά συσκευασίας (κουτάκια, νάιλον σακουλάκια, κ.λπ.) και δυο σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και συσκευή αεροστεγούς συσκευασίας.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και παράβαση νομοθεσίας περί αθλητισμού. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας. Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της οργανωμένης διακίνησης των ναρκωτικών και παράνομων ουσιών, συνεχίζονται.