Μεταξουργείο: Αλβανός και συνεργοί του, κρατούσαν παράνομα γυναίκα Ρομά, και την εξέδιδαν σε οίκο ανοχής

Θύμα αρπαγής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης από μαστροπούς, γυναίκα Ρομά όταν πείστηκε στα όσα της υποσχέθηκε Αλβανός με τον οποίο επικοινωνούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και μαζί με συνεργούς του, την εξέδιδε σε οίκο ανοχής

Η 28χρονη Ρομά, είχε επικοινωνία με τον 28χρονο Αλβανό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη διαδικτυακή τους επικοινωνία ο Αλβανός της είχε υποσχεθεί εργασία ως σερβιτόρα σε επιχείρηση καφέ που διατηρούσε, καθώς η ίδια είναι αναλφάβητη ,για να την βοηθήσει να «βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόταν».

Εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της, την παρέσυρε σε διαμέρισμα του 61χρονου συνεργού του, στην περιοχής του Μεταξουργείο όπου την κράτησε παράνομα, με 40χρονο ομοεθνή του . «Ένα βράδυ, στη λήξη της βάρδιας, είχαμε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με οδήγησε στο διαμέρισμα χωρίς να έχω τις αισθήσεις μου. Την επόμενη μέρα μου πήρε το κινητό μου, την ταυτότητά μου και άλλα έγγραφά μου και με κράτησε χωρίς τη θέλησή μου», κατέθεσε στους Αστυνομικούς η 28χρονη Ρομά.

Μετά από αρκετές προσπάθειες, η 28χρονη Ρομά κατάφερε να αποδράσεις και να απευθυνθεί σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται σε υποθέσεις κακοποιημένων γυναικών και ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Στην κατάθεσή της, η 28χρονη Ρομά περιέγραψε στους αστυνομικούς όσα βίωσε για σχεδόν δυο χρόνια απο τους μαστροπούς της. Όπως ανέφερε, ο 28χρονος Αλβανός τη χτυπούσε ακόμη και με αλυσίδα ασφάλισης δικύκλου, όσες φορές του έφερε αντίρρηση όταν την εξανάγκαζαν να συνευρίσκεται με σχεδόν τριάντα άνδρες την ημέρα σε οίκο ανοχής. «Το προσωπικό (σσ του οίκου ανοχής) μου κάλυψε τα σημάδια που είχα σε όλο μου το σώμα από χτυπήματα με αλυσίδες» καταθέτει επίσης η 28χρονη Ρομά, θύμα trafficking.  Οι μαστροποί λάμβαναν από τους «πελάτες» για κάθε συνεύρεση €10 χωρίς να δίνουν χρήματα στη Ρομά, την οποία κρατούσαν έχοντας πάρει στην κατοχή τους τα έγγραφα και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς της, ώστε να μην μπορεί να αποδράσει.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν οι τρεις δράστες- ο 28χρονος Αλβανός και 40χρονος ομοεθνής του καθώς και 61χρονος ιδιοκτήτης διαμερίσματος και οχήματος που χρησιμοποιούσαν οι μαστροποί. Όπως προέκυψε ο 61χρονος είχε παραχωρήσει το διαμέρισμα στο οποίο κρατούσαν παράνομα την 28χρονη Ρομα στο Μεταξουργείο, ενώ με το αυτοκίνητό του, τη μετέφεραν στα ερωτικά ραντεβού στον οίκο ανοχής. Ο 40χρονος φέρεται ως εργαζόμενος σε κατάστημα όπου εμφανιζόταν η Ρομά, αρνούμενος όμως ότι γνώριζε τα όσα συνέβαιναν, ενώ κατηγορείται για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, πλαστογραφίας, παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στις αστυνομικές έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πυροβόλο όπλο, αεροβόλο πιστόλι πλήθος φυσιγγίων χρηματικό ποσό των 420 ευρώ και το πλαστό δελτίο ταυτότητας που έφερε στην κατοχή του ο 28χρονος Αλβανός.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων των μαστροπών, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος Αλβανός διατηρούσε Ποινικό Μητρώο για εμπλοκή τους με κυκλώματα της νύχτας του Πειραιά, καθώς το 2020 είχε εμπλακεί σε σοβαρό ένοπλο επεισόδιο σε λαϊκή αγορά στον Πειραιά. Σε ραντεβού με άτομο της «νύχτας» του Πειραιά, με αφορμή την προστασία επιχειρήσεων εστίασης ακολούθησε ένταση και ο 28χρονος Αλβανός πυροβόλησε τραυματίζοντας τον άνδρα με τον οποίο είχε συνάντηση, και διέφυγε από το σημείο ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 28χρονος Αλβανός κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία και διέφευγε της σύλληψης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ ο 28χρονος Αλβανός πρόκειται να μεταφερθεί στον Εισαγγελέα εκτελέσεως Ποινών για το ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του, καθώς στα στοιχεία του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης δέκα ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας.