Χαλκίδα: Αθωοτική απόφαση για τον κατηγορούμενο που έσπρωξε με το πόδι του τη γάτα στην παραλία

Με αναγνώριση της ειλικρινούς μεταμέλειας και την έκφραση συγγνώμης, το Δικαστήριο της Χαλκίδας κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο για τη γάτα της Αιδηψού

Την αθώωση του 30χρονου άνδρα ο οποίος τον περασμένο Μάιο βρισκόταν με την παρέα του σε ταβέρνα στον Άγιο Γεώργιο Ευβοίας, δελέασε με φαγητό μια γάτα και την έσπρωξε από την εξέδρα στα βότσαλα της παραλίας, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των Δικαστών, ο άνδρας παραδέχθηκε ότι έσπρωξε με το πόδι του τη γάτα, έδειξε μεταμέλεια υποστήριξε ότι η παρέα είχε καταναλώσει αλκοόλ, δήλωσε μετάνιωσε και δε θα το επαναλάβει.

Η νομική εκπρόσωπος της «Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ένωσης Β. Εύβοιας Happy Paws» ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Η απόφαση προκάλεσε την οργή της Διευθύντριας Ζωοφιλικής Οργάνωσης, η οποία είχε δημοσιοποιήσει βίντεο και στη συνέχεια στοχοποίησε με υπόδειξη τα μέλη την παρέας του 30χρονου.

«Αθωοι οι κάφροι και με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ντροπή. Κλώτσησε άφοβα.Ο  τύπος που κλώτσησε τη γάτα στην #Αιδηψό αθωώθηκε γιατί είπε ότι το έκανε μία φορά, ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει… Τι κι αν το είδαμε με τα μάτια μας, η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι τυφλή.» σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα με σχόλια ζωοφιλων να την ακολουθούν».