Χαλάνδρι: Συνέλαβαν τους δράστες της κλοπής της Ducati

Αστυνομικοί του Α.Τ. Φιλοθέης-Ψυχικού καταδίωξαν το λευκό βαν με τον οδηγό να έχει αποφύγει σήμα για έλεγχο

Με επικίνδυνη οδήγηση ο οδηγός του λευκού βαν, έχοντας αναπτύξει ταχύτητα, παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες και ΣΤΟΠ , με κίνηση ανάποδα σε μονοδρόμους, επιχείρησε να αποφύγει τον Αστυνομικό έλεγχο. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στις αναζητήσεις, εντόπισαν το λευκό βαν στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Χαλανδρίου και κάλεσαν του δύο επιβαίνοντες να αποβιβαστούν. Ο ένας επιβιβάστηκε σε όχημα συνεργού τους ο οποίος ακολουθούσε και αποχώρησαν από το σημείο, ενώ ο συνεργός του αν και επιχείρησε διαφυγή πεζός, καθώς δεν πρόλαβε να επιβιβαστεί στο όχημα διαφυγής.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν σε αναζητήσεις στην περιοχή του Χολαργό άνδρα στα χαρακτηριστικά των αναζητήσεων, και τον κάλεσαν για έλεγχο. Στους ισχυρισμούς του υπόπτου για να δικαιολογήσει την παρουσία του στο χώρο δεν έπεισε, καθώς ήταν εμφανώς ταραγμένος και ιδρωμένος στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Οι Αστυνομικοί τον προσήγαγαν στο Α.Τ. Φιλοθέης-Ψυχικού όπου τα πληρώματα της ΔΙΑΣ τον αναγνώρισαν ως ένα από τα δύο άτομα που διέφυγαν από το σημείο όπου νωρίτερα είχαν εντοπίσει το λευκό βαν, και αποχώρησε πεζός .

Το λευκό βαν όπως προέκυψε είχε δηλωθεί ως κλεμμένο και στο εσωτερικό του είχαν τοποθετήσει μηχανή Ducati τη οποία είχαν κλέψει νωρίτερα.

Σε βάρος των δύο έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών τους και να διακριβωθεί η πλήρης δράση τους, και τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες ποινικές τους εμπλοκές.