Χαλάνδρι: Σε καταδίωξη Ρομά δράστες διάρρηξης, τραυματίσθηκε ΔΙΑΣ- Εξετάζεται η συμμετοχή τους στη “συμμορία της .. μαξιλαροθήκης”

Τραυματίας σε καταδίωξη αστυνομικος της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από ενημέρωση για διάρρηξη από συμμορία Ρομά σε διαμέρισμα στην περιοχή του Χαλανδρίου

Οι δύο Ρομά εισέβαλαν (08/01-15.00) σε διαμέρισμα της οδου Ικαρίας στο Χαλάνδρι και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας και αποχώρησαν.

Κατά τη διαφυγή τους εντοπίσθηκαν από πλήρωμα της ΔΙΑΣ και αρνήθηκαν να σταματησουν στο σήμα που τους υπέδειξαν οι Αστυνομικοί και ακολούθησε καταδίωξη. Ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε και ο ομόφυλος συνεργός του επιχείρησε να εμβολίσει τις υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες των αστυνομικών και ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε διαφυγή.

Στην προσπάθεια του οδηγού στο υπηρεσιακό δίκυκλο να αποφύγει τον εμβολισμό, έχασε τον έλεγχο και οι δύο αναβάτες αστυνομικοί βρέθηκαν στο οδόστρωμα με το συνοδο να τραυματίζεται στο πόδι απο παράσυρση της ρόδας του οχήματος των Ρομά. Οι Ρομά εγκατέλειψαν το όχημα στο ύψος του καταυλισμου στον Ασπρόπυργο, και επιχείρησαν πεζή να διαφύγουν τρέχοντας. Στον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κλοπιμαία κρυμμένα σε…  μαξιλαροθήκη .

Κατά την εξερεύνηση στο εσωτερικό του οχήματος ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός εκ των Ρομά επιβαινοντων. Ενω εξετάζεται συμμετοχή τους στη “συμμορία με τις μαξιλαροθήκες”, που εξαρθρώθηκε πριν ενάμιση χρόνο, αποφυλακίστηκαν και συνεχίζουν τη δράση τους.