Χαϊδάρι: Πυροβολισμοί με Kalashnikov απο δυο δράστες σε βάρος οδηγού οχήματος

Απο μαρτυρία, τους αναβάτες δικύκλου αναζητούν πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ που πυροβολήσαν με Kalashnikov κατά οδηγού οχήματος ακινητοποιημένο σε φανάρι στο Χαιδάρι.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδουν την μαφιόζικη ένοπλη αιματηρή ενέρδα με kalashnikov οι Αρχές, σε βάρος οδηγού εν κινήσει, μέσα στο όχημά που οδηγούσε.

Ωστόσο τα πραγματικά κίνητρα τους εντολοδόχους και τους φυσικούς αυτουργούς στο πληρωμένο – οπως διαφαίνεται, με τα εως τωρα δεδομένα – συμβόλαιο θανάτου,  στο όνομα του 49άχρονου Δημητρη Μ. αναζητούν οι Αρχές Ασφάλειας πού ερευνούν την υπόθεση.

Οι πρώτες πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι τα στοιχεία του οχήματος αντιστοιχούν σε επιχειρηματία ο οποίος διέθετε και συνοδεία, με τους Αστυνομικού να εχουν ταυτοποιήσει σε αλλο πρόσωπο τα στοιχεία του οδηγού του οχήματος.

Όπως έχει προκύψει θύμα της φονικής ενέρδρας, είναι ο  49άχρονος Δημήτρη Μ., ο οποίος σύμφωνα  με πληροφορίες του NantiaReport.gr, φέρεται ως ιδιοκτήτης χαρτοπαικτικών λεσχών, και επιχείρησης εμπορίας καφέ στη λεωφόρο Αθηνών, στα γραφεία της οποίας το Μάιο του 2016 είχε σημειωθεί βομβιστική επίθεση . Ιδιες πηγές ενημέρωσης, τον προσδιορίζουν στο στενό κύκλο επαφών δολοφονημένου, πριν ενάμιση χρόνο, -από αταυτοποίητους μέχρι σήμερα δράστες- σε φονικη ενέδρα σε περιοχή της Β/Α Αττικής. Ενώ είχε κληθεί να καταθέσει στην έρευνα του εισαγγελέα Γ. Γεράκη για εκτεταμένο κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ. Ωστόσο η έρευνα οδήγησε στην απαλλαγή των κατηγορουμένων. Ενώ στο παρελθόν είχε καταδικασθεί και είχε λάβει μικρή ποινή κάθειρξης, για υπόθεση νυκτερινών καταστημάτων.

Από βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρίες οι Αστυνομικοί της Διώξης Εγκληματων κατά Ζωής, επαναφέρουν τη σκηνή της απόπειρας δολοφονίας, στο ενδεχομενο να προκύψουν στοιχεία για τους δράστες και να ολοκληρώσουν την εικόνα που έχουν από μαρτυρίες και ευρήματα, κατά τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης.

Οι δράστες φέρονται να πυροβόλησαν με Kalashnikov κατά του οδηγού οχήματος, σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ το αυτοκίνητο του θύματος ήταν ακινητοποιημένο στην αριστερή λωρίδα, οταν ο οδηγός του επιχείηρησε αναστορφή στη λεωφόρο Αθηνών μετά το φανάρι της  οδου Σατωβριάνδου στο Χαϊδάρι (29/10-11.05) στο ρεύμα προς Ελευσίνα -λίγο πριν από το Δαφνί- .

Ο συνοδός από το διερχόμενο δίκυκλο πυροβόλησε προς την πλευρά του οδηγού και στη συνέχεια ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκαν διαμέσω της λεωφόρου Αθηνών . Οι δράστες αναβάτες TDM -σύμφωνα με μαρτυρίες- φορούσαν σκούρα κράνη και ρούχα. Το θύμα  αιμόφυρτο παρέμεινε στη θέση του οδηγού, στο εσωτερικό του οχήματος που επέβαινε.

Βαρύτατα τραυματισμένος ο οδηγός του οχήματος, εν ζωή, μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει έξι τραύματα από τις βολιδες του πολεμικού τυφεκίου πού έφεραν οι δράστες της ενοπλης επίθεσης σε βάρος του.

Στο σημείο έχουν μεταβεί πληρώματα της ΕΛΑΣ και κλιμάτκια της ΔΕΕ καθώς και του ΥΔΕΖΙ, προκειμένου να συλλέξουν πειστήρια ενώ έχουν συγκεντρώσει 27καλυκες από δυο όπλα- kalashnikov και 9mm πιστόλι- από το σημείο της επίθεση, με τους κάλυκες εντοπίζονται από την πλευρά του οδηγού. Βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες θα προσδιορίσει τα όπλα που ενεπλάκησαν στο ένοπλο επεισόδιο, προκειμένου να εξακριβωθεί αν εκτός από τα πυρά των δραστών υπήρξε και άλλος ένοπλος εμπλεκόμενος.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.