Χαϊδάρι: Διαρρήκτες Ρομα εμβόλισαν περιπολικό, και τραυμάτισαν δικυκλιστή της ΔΙΑΣ

Προηγήθηκε  κλήση ανήλικης στο Κέντρο της Αμεσης Δράσης από ανήλικη,για εισβολή διαρρηκτών στο ισόγειο διαμέρισμα της οικογένειας

Στην περιοχή του Χαϊδαρίου, ανήλικη επικοινώνησε με την Αμεση Δράση (05/03) και κατήγγειλε απόπειρα διάρρηξης στην ισόγεια μονοκατοικία της οικογένειας . Πληρώματα της Αμεσης δράσης, εντόπισαν δύο Ρομά ενώ είχαν επιβιβαστεί στο όχημα τους, προκειμένου να διαφύγουν. Νωρίτερα είχαν παραβιάσει παράθυρο της μονοκατοικίας, και έιχαν αφαιρέσει κοσμήματα και μια κυνηγετική καραμπίνα, η οποία ωστόσο εντοπίσθηκε στον χώρο, καθώ κατά την απόπειρα διαφυγής τους, έπεσε και την εγκατέλειψαν στο χώρο.

Ακολούθησε καταδίωξη στην ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου, με το όχημα των δρατών να κινείται κάθετα την Εθνική Οδό. Ο οδηγός του οχήματος των Ρομά στην προσπάθειά του να διαφύγουν, διεμβόλησε περιπολικό και δίκυκλα της ΔΙΑΣ που ενεργούσαν καταδίωξη, ενώ προσέκρουσε  σε φορτηγό και δύο εν κινήσει οχήματα με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Το όχημα των δραστών ακινητοποιήθηκε όταν έσκασε το ένα λάστιχο, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και “κατέληξε”.. σε κολόνα.

Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο Ρομά υστερα από πεζή καταδίωξη και έρευνα σε παρακείμενο καταυλισμό. Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, ταυτοποιήθηκαν σε 28άχρονο και 45 ετών Ρομά, οι οποίοι είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Δύο Αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν  στο 401 ΓΣΝ, με κάταγμα και κακώσεις στα χέρια, ενώ ελαφρύ τραυματισμό δήλωσε και ο ένας από τους δύο συλληφθέντες Ρομα.

Οι συλληφθέντες με την ποινική σε βάρος του δικογραφία παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.