ΤΩΡΑ- Άνω Πόλη, ΘΣΝ: Εκτεταμένα επεισόδια και μολώτοφ από τους νεαρούς που για δεύτερη νύχτα κάνουν “πάρτυ πλατεία”

Με την αλλαγή βάρδιας για τις διμοιρίες της ΕΛΑΣ, με διάταξη, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση με μολώτοφ και επιδόθηκαν σε επεισόδια

Καταδρομική επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών στην αλλαγή βάρδιας για τις διμοιρίες με ρίψει περισσότερες από 20 μολώτοφ, επιδόθηκαν σε βίαιες επιθέσεις και προκάλεσαν επεισόδια στην περιοχή του Τουρκικού Προξενείου στην Θεσσαλονίκη. Σε άλλο σημείο της πόλης, από ρίψη μολώτοφ επί της Απ.Παύλου, από τη φωτιά που ξέσπασε, έχουν προκληθεί εκτεταμένες φθορές σε τουλάχιστον έξι σταθμευμένα οχήματα. Στη συνέχεια, έστησαν οδοφράγματα και προκάλεσαν εμπρησμούς σε κάδους. Στο έργο κατάσβεσης των εστιών φωτιάς επιχειρεί η Πυροσβεστική .

Από τις διμοιρίες έχει γίνει χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης σε απώθηση των νεαρών αντιεξουσιαστών, ενώ η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη Αστυνομική επιχείρηση στην Άνω Πόλη με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ.
Στο σημείο αναμεταδίδει απευθείας εικόνα από τα επεισόδια, το GRtimes.gr

Νωρίτερα το απόγευμα, αριστερές παρατάξεις, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικήςη αριστεράς και αντιεξουσιαστές (17/05) πραγματοποίησαν πορεία με αφορμή της επέμβαση των ΜΑΤ στα επεισόδια που ήταν ήδη σε εξέλιξη στην Ανω Πόλλη της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου (16/005) .

Η πορεία, ξεκίνησε από την Καμάρα και ολοκληρώθηκε στην Άνω Πόλη, με πανό και συνθήματα, μεταξύ  άλλων, «καταγγέλλουν την απροκάλυπτη βία της κυβέρνησης που χθες βράδυ επιτέθηκε με χημικά, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στην νεολαία που καθόταν στην πλατεία Καλλιθέας», καθώς και «Κάτω τα χέρια από τη νεολαία» και «έξω από τις πλατείες και τις γειτονιές μας η αστυνομία».