Αττική: Κλειστή η Ε.Ο Αθηνών Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη στο ύψος της Κηφισιάς, έως τη Λαμία (Συνεχής ενημέρωση)

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προς ενημέρωση των οδηγών για την κατάσταση στο Εθνικό οδικό δίκτυο της Αττικής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων με την επέλαση της “Μήδειας”

(15/02-12.40) Αποδίδεται στην κυκλοφορία των οχημάτων και μέχρι τις 19.00 (15/02) η Ε.Ο Αθηνών Λαμίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

(15/02-11.54)  Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στην Ε.Ο Αθηνών Λαμίας από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου προς Αθήνα .

Σε έκτακτη σύσκεψη (15/02-11:00) στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιάς με τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου για την αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης της κακοκαιρίας.

(15/02-10.40) Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα

(15/02-10.10) Άρση απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3.5τόνων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου και τη Λ.Αθηνων

(15/02-09.30) Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στη Λ.Αθηνων από το ύψος του ΨΝΑ Δαφνίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Διαγραφή κυκλοφορίας οχημάτων

Στην οδό Αναστάσεως στην περιοχή του Παπάγου από το Νεκροταφείο προς Υμηττό

Στη Λ.Αλιμου Κατεχάκη πρέπει Καλοπουλα από το ύψος στο Πυροφυλάκειο Καισαριανής

(15/02-09.00) Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3.5 τονων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου απο τα διόδια Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και από τα διόδια Καλαμακίου στο ρεύμα προς Αθήνα .

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων

Στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης- Ν.Μακρης από το 414ΓΣΝ έως τω θέση Άγιος Πέτρος

Στην Ε.Ο Ελευσίνας Θηβών από τον κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

(15/02- 07.20) Επικαιροποίηση ενημέρωσης ΓΑΔΑ, «Λογω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου, και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από το σημείο εισόδου στον Αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση

Λόγω χιονόπτωσης, διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ.Παρνηθος (από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων “ERMITAZ HALL” προς Καζίνο

Στη Λ.Φυλής από την ταβέρνα “Χρυσό Βαρέλι” προς Δερβενοχώρια

Στη Λ.Διονυσου από το Γήπεδο Διονύσου μέχρι το πάρκο Ανατολής

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Στην Π.E.O. Αθήνας- Θήβας από τον Κόμβο Βιλίων μέχρι το χωριό Βίλια

Και στην οδό Αναστάσεως στην περιοχή του Παπάγου από το Νεκροταφείο προς Υμηττό.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη Αστυνομική ανακοίνωση, «Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή (15/02-05.30). Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση ».

• Αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω καιρικών φαινομένων, και συμβουλές οδικής ασφάλειας (εδω)