“Άτοπο κ.Αντιστράτηγε, οι μετανάστες του I phone έφταναν στη χώρα μας από μη εμπόλεμη ζώνη, γιατί δε φυλάγαμε καλά τα θαλάσσια σύνορά μας”

Την παρέμβαση της Υποστρατηγου εα, στην ροή ενημέρωσης για την προσφυγική κρίση στην Ουκρανία, την στάση της ΕΕ, και τη  σύγκριση με το 2015, σχολίασε ο επίσης ε.α και τέως συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ

Αποτυπώνει τη σκέψη του ο εα Υπαστυνόμος Ά της ΕΛ.ΑΣ, Νίκος Καραδημας, «Με απογοήτευσε σήμερα (21/03)η αντιστράτηγος έ.α. της ΕΛ.ΑΣ. της ίδιας εκπαιδευτικής με εμένα σειράς κ. Τσιριγώτη. Ομολογώ ότι κάποια συμπάθεια έτρεφα προς το πρόσωπό της. Η στάση της στο κανάλι του ολιγάρχη ήταν υπερ του δέοντος μονοδιάστατη. Εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τις χώρες του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία) ως χώρες με αντιπροσφυγική δράση, όταν στον πόλεμο που κύριος υπεύθυνος είναι ο δικτάτορας Πούτιν δέχθηκαν συνολικά 2.500.000 πραγματικούς πρόσφυγες, γυναικόπαιδα. Με την εξέλιξη της συζήτησης βέβαια το διόρθωσε λέγοντας ότι έδειξαν αλληλεγγύη, αλλά εν συνεχεία τις κατηγόρησε δις ότι στο μεταναστευτικό κύμα του 2015, σε μας δεν έδειξαν την αλληλεγγύη. Άτοπο κ. αντιστράτηγε γιατί δεν συγκρίνατε ομοειδείς καταστάσεις. Οι “μετανάστες του I phone” με αρκετές χιλιάδες δολάρια στην τσέπη έφταναν στη χώρα μας από όλη την Ασία από μη εμπόλεμη ζώνη, από χώρα (Τουρκία) που φιλοξενούσε πάνω από 2500000 πρόσφυγες από Συρία και Αφγανιστάν, αφού πρώτα έλαβε την κατά κεφαλή επιδότηση, γιατί προφανώς δεν φυλάγαμε καλά εμείς τα θαλάσσια σύνορά μας. Ως αναφορά για τον προσδιορισμό πρόσφυγας κατά την σύμβαση της Γενεύης ορθά το θέσατε, αλλά δεν το ολοκληρώσατε. Οφείλετε να τηρείτε ίσες αποστάσεις, διότι ο θέση σας ήταν κομβική και σήμερα δεν παρατηρείται το φαινόμενο της επέλασης των φουσκωτών με τους βενζινοκινητήρες που απαλλοτρίωνε ο καθείς, στα Ανατολικά παράλια της Λέσβου της Σάμου κ.α. νησιών…Ας μη φοβόμαστε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.»