Αθήνα: Συνέβαλλαν Σομαλούς διακινητές για παράνομη μεταφορά στην ενδοχώρα Σομαλών λαθρομεταναστών

Ο έλεγχος σε όχημα που δε σταμάτησε σε έλεγχο, αποκάλυψε τη δουλεμπορική διακίνηση Σομαλών λαθρομεταναστών από ομοθενείς τους, με κλεμμένα ευρωπαϊκά νομιμοποιητικά έγγραφα και έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών σε χώρες της Ευρώπης

Στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Αχαρνών, πλήρωμα της ΔΙΑΣ Αθηνών εντόπισε (02/03-23.00) όχημα με τέσσερις επιβαίνοντες, και ο οδηγός επιχείρησε διαφυγή όταν του υποδείχθηκε σήμα για έλεγχο. Σε καταδίωξη που ακολούθησε το όχημα εγκλωβίστηκε και ακινητοποιήθηκε από το πλήρωμα της ΔΙΑΣ στη συμβολή των οδών Αγορακριτου και Αλκιβιάδου. Όπως διακριβώθηκε στη συνέχεια στο όχημα επαιβαιναν δύο Σομαλοί δουλέμποροι διακίνητες και δυο λαθρομετανάστες από τη Σομαλία.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος κατασχέθηκαν μια ιταλική ταυτότητα η οποία είχε δηλωθεί κλεμμένη, ολλανδικό διαβατήριο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και εισιτήρια με προορισμό το Μιλάνο της Ιταλίας, σε στοιχεία ατόμου τα οποία είχαν υπεξαιρέση εν αγνοία του. Από την προανάκριση προέκυψε για τους δύο ηλικίας 30ετων Σομαλους δουλεμπόρους διακινητές, ότι είναι σεσημασμένοι για δουλεμπορική διακίνηση λαθρομεταναστών.

Όπως κατέθεσαν οι δύο Σομαλοί λαθρομετανάστες, έναντι του ποσού των €5.000 οι Σομαλοί δουλέμποροι διακίνητες τους είχαν προμηθεύσει κλεμμένα το έγγραφα, ώστε να περάσουν παράνομα τη χώρα και να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη.

Το δουλεμπορικό δίκτυο ειχε οργανώσει 50χρονος, ο οποίος συνελήφθη σε προγενέστερο χρόνο και προκάλεσε τη σύλληψη (28/02) στη περιοχή της Κυψέλης, λαθρομετανάστη από τη Σομαλία. Στην απολογία του ο λαθρομεταναστης, ανέφερε ότι είχε καταβάλλει €5.500 σε έναν από τους δύο συλληφθέντες Σομαλους δουλεμπόρους, ο οποίος του διέθεσε κλεμμένο σουηδικό διαβατήριο και εισιτήρια για τη Σουηδία. Κατά την αστυνομική επιχείρηση είχε διαφύγει ο 30χρονος Σομαλός διακίνητης, ο οποίος συνελήφθη στον έλεγχο της ΔΙΑΣ Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας (03/03)

Για τον 50χρονο αρχηγό του δουλεμπορικού δικτύου, προέκυψε ότι έχει κατ’ επανάληψη συλλήψεις για διακίνηση λαθρομεταναστών έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, σε χώρες της Ευρώπης.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα .