Αθήνα: Όχημα εμβόλισε υπηρεσιακό δίκυκλο- Πυρα εκφοβισμού απο το πλήρωμα

Κινητοποίηση πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης στο κέντρο της Αθήνας, με οδηγό να έχει εμβολίσει περιπολικό δίκυκλο της ΔΙΑΣ  και μέλος του πληρώματος έχει ενεργήσει πυρά

Πληροφορίες για τραυματία οδηγός οχήματος που επιχείρησε να εμβολίσει πλήρωμα της Αμεσης Δράσης, τo πρωί της Παρασκευής (08/10-08.50) στη συμβολή των οδών Μάρνη και Αριστοτέλους.

Άμεση η ανταπόκριση των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ, στην πλατεία Βάθη, όταν διέκριναν το όχημα να κινείται με τον ύποπτο αλλοδαπό στη θέση του οδηγού . Τα πληρώματα της ΔΙ.ΑΣ, σταμάτησαν τον οδηγός ο οποίος ταυτοποιήθηκε στα στοιχεία 35χρονου Αλβανού. Στην προσπάθεία του να αποφύγει τη σύλληψη ο Αλβανός, απώθησε με βία τον ένστολο της ΔΙΑΣ, επιβιβάστηκε στη θέση του οδηγού και με οπισθοπορεία κινήθηκε σε βάρος των πληρωμάτων της ομάδας κι επιχείρησε να εμβολίσει τα υπηρεσιακά τροχοφόρα για να διαφύγει.
Αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ για να ανακόψει την πορεία του οχήματος και τη διαφυγή του υπόπτου σκαρφάλωσε στο καπό του κλεμμένου οχήματος και μέσα από το παρμπρίζ με το υπηρεσιακό του όπλο ενήργησε δύο φορές σημαδεύοντας χαμηλά, ωστόσο μια βολίδα έπληξε το δράστη στο πόδι.
Ο Αλβανός οδηγός του οχήματος συνελήφθη. Ασθενοφόρα μετέβησαν στο σημείο και παρέλαβαν τραυματίες τον Αλβανό ο οποίος μεταφέρεθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, και τον 28χρονο αστυνομικό να έχει διακομισθεί στο 401ΓΣΝ.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.