Αθήνα: Επιστρέφει ο Δακτύλιος στο κέντρο της πόλης

Επιστρέφει ο Δακτύλιος με την εκ περιτροπής κυκλοφορία τροχοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, μετά από ενάμιση χρόνο που είχε αναστελεί, λόγω Covid19

Επιστρέφει την μεθεπόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, το μέτρο της εκ περιτροπής κυκλοφορίας τροχοφόρων στο Δακτύλιο της Αθήνα. Η απόφαση ελήφθη με σκοπό τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου που παρατηρείται στο κέντρο της πόλης. Η ισχύς του δακτυλίου ανεστάλη την άνοιξη του 2020 προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και η απόφαση αναθεωρείται με τα μέτρα που ανακοινώνονται για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Με βάση τις ανακοινώσεις (08/10) του Υουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με μελέτη, για τον επαναπροσδιορισμό των γεωγραφικών ορίων του Δακτυλίου, ενδέχεται να διευρυνθεί. Οι ανακοινώσεις έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. οι οποόιοι ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με τα οχήματα που θα μπορούν να μπουν να κινηθούν ελεύθερα στο Δακτύλιο, με πληροφορίες του Newsauto.gr να σημειώνου ότι το νέο καθεστώς του «Καθαρού» Δακτύλιου θα αφορά όλα τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης τα οποία θα επιτρέπεται να εισέρχονται όπου ορίζει ο νόμος υπό το καθεστώς των μονών και ζυγών και τα μόνα οχήματα που θα επιτρέπεται να εισέρχονται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας χωρίς περιορισμούς θα είναι μόνο τα ηλεκτρικά!

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση στο μικρό δακτύλιο εφαρμόζεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, με εκ περιτροπής κυκλοφορία των επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους, και οριοθετείται στις οδούς

Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας.

Το μέτρο του Δακτυλίου δεν ισχύει τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την επαναφορά του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας είχε ζητήσει προ ημερών ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.