Αθηνα: Επεισόδια στην πορεία στο κέντρο- Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Σε επεισόδια εξελίχθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας με τους συγκεντρωμένους να αρνούνται να περιοριστούν στην κίνηση του, κι επιτέθηκαν με κοντάρια στους αστυνομικούς

Κατά την διάρκεια πορείας (09/04) το μεσημέρι του Σαββάτου, αντιεξουσιαστές και συλλογικότητες, προκάλεσαν επεισόδια κατα τη διαρκεια των οποίων τραυματιστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Οι συγκεντρωμένοι από τα Προπύλαια κινήθηκαν προς την Πλατεία Συντάγματος καταλαμβάνοντας όλο το οδόστρωμα της Πανεπιστήμιου, με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και ο αστυνομικός διαμεσολαβητής “ΟΔΟΣ” ζήτησαν να περιοριστούν σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας ώστε να μη διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των αστυνομικών και επιτέθηκαν με κοντάρια στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διαταχθεί σε Μέτρα Τάξης. Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί που διακομίσθηκαν στο 401ΓΣΝ.

Για την έκβαση της αστυνομικής διαχείρισης διενεργείται προανάκριση, ενώ ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.