Αθήνα: Επεισόδια σε πορεία αντιεξουσιαστών- Αύρα στη Στουρνάρη και κρότου λάμψης

Επεισόδια με ταραξίες που επιχειρούν να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και απώθηση από τις δυνάμεις της Αστυνομίας, η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο από την πλευρά των Εξαρχείων

(22/07-22.00) Άτομα του “χωρου” και της πλατείας εισέβαλαν και κλειδώθηκαν σε καφενείο της περιοχής της πλατείας Εξαρχείων, με ομάδες της ΕΛΑΣ, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού με τη συνδρομή κλειδαρά, βρίσκονται στο χώρο εν αναμονή οχημάτων σε μεταγωγή των παρισταμενων στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Αιφνιδιαστική πορεία επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μέλη οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Εξαρχείων (22/07-21.00)

Με πρόσχημα διαμαρτυρία “αντίδραση στους βιασμούς στα Εξάρχεια” καθώς υποστηρίζουν οτι «μέλη σπείρας βιαστών δρουν ανενόχλητα στα Εξάρχεια», αντιεξουσιαστες και αλληλέγγυοι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν χωρίς ενημέρωση και προγραμματισμό πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με επιδίωξη το χάος.

Σε απώθηση των ταραξιών διάταξη της ΔΑΕΑ ενεργεί ρίψεις κρότου λάμψης και με περιορισμένη χρήση χημικών, έχουν αναπτύξει φραγμο στην Οικονόμου κατω απο την πλατεία Εξαρχείων.

Ατομα του “χώρου” που βρίσκονται στη πλατεία ανακράζουν συνθήματα εναντίον της Αστυνομίας. Από την πλευρά της Στουρνάρη στη συμβολή με την Χ.Τρικούπη, εχει κινηθεί η “αύρα” το βυτιοφόρο όχημα με το κανονάκι που διαθέτειη ΕΛΑΣ.

Ενώ σε άλλο σημείο της περιοχής των Εξαρχείων αντιεξουσιαστές έχουν αναρτήσει “banner” με σύνθημα υπέρ του αντιεξουσιαστή Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο τρομοκράτης “Τοξοβολος του Συντάγματος”, δηλώνει απεργός πείνας 60ημέρες ώστε να εκβιάσει το Σωφρονιστικό Σύστημα και τη Δικαιοσύνη να του χορήγησουν υφ όρων απόλυση, όπως είχε στο πρόσφατο παρελθόν ενεργήσει ο τρομοκράτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.