Αθήνα: Επέδωσαν πρόστιμο €150 σε εκδιδόμενες, για μη χρήση μάσκας (φωτο)

Σε παραβίαση των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, βεβαιώνεται πρόστιμα και στις ιερόδουλες

 

Το κλιμάκιο ελέγχου, εντόπισε την Κυριακή (25/10-18.30) ιερόδουλες να δουλεύουν και τους επέδωσαν πρόστιμο €150 όπως προβλέπεται από τη σχετική διάταξη, καθώς δε φορούσαν μάσκα σε δημόσιο χώρο, όπως διακρίνεται και στο φωτογραφικό στιγμιότυπο .

«Με την επιβολή των νέων μέτρων, ξεκίνησαν και οι εκδικητικές πολιτικές», αναφέρει Οργάνωση που υποστηρίζει τις ιερόδουλες. «Ήδη από την αρχή της πανδημίας έχει καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει σοβαρή κρατική μέριμνα και πολιτική που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή συνέχιση της εργασίας τους, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα λήψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αδειών και επιδομάτων.  Η εργασία στο σεξ αναγνωρίζεται στην Ελλάδα ως νόμιμη εργασία, στην πράξη όμως δεν εντάσσει τους/τις εργαζόμενους/ες εντός εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Για να έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουμε και ίσα δικαιώματα και δυστυχώς εν μέσω του δεύτερου κύματος επιβεβαιώνεται ξανά ότι οι πιο ευάλωτοι καθίστανται ακόμη πιο ευάλωτοι», σημειώνουν χαρακτηριστικά .