Αθήνα: Αλβανοί συνελήφθησαν με κλοπιμαία κειμήλια- Είχαν διαρρήξει την οικία του εγγονού του Πρωθυπουργού του “δεύτερου ΟΧΙ”

Με παρατήρηση της κίνησης του οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί, ως ύποπτη, στην παρουσία του πληρώματος της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν σεσημασμένοι Αλβανοί διαρρήκτες, που είχαν αφαιρέσει κειμήλια μεγάλης αξίας

Πλήρωμα της ΔΙΑΣ Αγίου Παντελεήμονα, εντόπισε στη διασταύρωση της Λ.Λιοσίων με την οδό Ιουλιανού στον Άγιο Παντελεήμονα (19/02-23.30) την κίνηση οχήματος, στο οποίο επέβαιναν δύο Αλβανοί. Στην παρουσία του πληρώματος της ΔΙΑΣ οι δύο Αλβανοί επέδειξαν ανήσυχη συμπεριφορά ενώ κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, διαπιστώθηκε ότι διατηρούν βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Σε ενδελεχή έλεγχο σε σημεία του οχήματος, τα πληρώματα της ΔΙΑΣ Αγίου Παντελεήμονα, εντόπισαν σε ειδικές κρύπτες στις πόρτες και κάτω από το λεβιέ ταχυτήτων, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας, καθώς επίσης διαρρηκτικά εργαλεία .

Οι δύο 30χρονοι Αλβανοί καθώς δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσουν τα ευρήματα, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αγίου Παντελεήμονα. Η επιμονή των Αστυνομικών καθώς οι συλληφθέντες τηρούσαν αρνητική στάση, απέφερε αποτέλεσμα. Σε εξέταση του δελτίου συμβάντων για πράξεις κατά ιδιοκτησίας που είχα διαπραχθεί στην Αττική, εντόπισαν καταγγελία το απόγευμα της ίδιας ημέρας, για διάρρηξη και κλοπή από οικία στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Το περιεχόμενο των κλοπιμαίων στην καταγγελία του πολίτη παρέπεμπε στα ανευρεθέντα και επικοινώνησαν μαζί του, να μεταβεί στην Αστυνομική Υπηρεσία.

Ο πολίτης αναγνώρισε τα κοσμήματα και τα ρολόγια, για τα οποία διευκρίνισε ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Όπως ανέφερε, πρόκειται για οικογενειακά κειμήλια, καθώς ο παππούς του, υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα της εποχής του. Ως ανεξάρτητος πολιτικός, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ιωάννη Μεταξά, τον Ιανουάριο του 1941, κλήθηκε από το βασιλιά Γεώργιο Β’ και του ανέθεσε την Πρωθυπουργία της Ελλάδας. Κυβέρνησε για 80ημέρες, μέχρι και την γερμανική εισβολή. Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής ήταν αυτός που διατύπωσε το δεύτερο «Όχι» (σσ δεν ήταν μονολεκτική διατύπωση) των Ελλήνων στις δυνάμεις του Άξονα, μετά το «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά, όπως αποτυπώθηκε στην ιστορία.