Αθήνα: Αγόρασε Rolex στη Βουλγαρία και όταν ζήτησε τεχνική υποστήριξη, ενημερώθηκε ότι είναι κλεμμένο από τη Δανία

Τα κλοπιμαία σε ληστεία από κοσμηματοπωλείο στην Κοπεγχάγη Δανίας, είχαν δηλωθεί στην Αστυνομία και είχαν λάβει γνώση μέσω Europol και οι Ελληνικές Αρχές, όταν ζητήθηκε τεχνική υποστήριξη από εξουσιοδοτημένη εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι είναι προϊόν κλοπής

Οι τρεις δράστες είχαν εισβάλλει σε κοσμηματοπωλείο της Κοπενχάγης στη Δανία (13/11 2017) με απειλή όπλου και σπρει πιπεριού, αφού ψέκασαν  υπάλληλο, είχαν αφαιρέσει 50 ρολόγια μεγάλης αξίας. Το όχημα διαφυγής των κακοποιών είχε εντοπιστεί σε μικρή απόσταση από το σημείο της ληστείας. Οι Αρχές της Κοπεγχάγης, εξέφρασαν την εκτίμηση τη ληστεία να διέπραξαν μέλη του διεθνούς κυκλώματος «Ροζ Πάνθηρες».

Άμεσα τα κλοπιμαία δηλώθηκαν στην Αστυνομία και είχαν λάβει γνώση μέσω Europol και οι Ελληνικές Αρχές. Όταν ζητήθηκε τεχνική υποστήριξη από εξουσιοδοτημένη ωρολογοποιία στην Αθήνα, για ρολόι της εταιρείας με διαμάντια στο καντραν, αξίας €85.000,  διαπιστώθηκε ότι ήταν μεταξύ των δηλωμένων κλοπιμαίων από τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο της Κοπενχάγης .

Όπως προέκυψε, κατά την προανάκριση, Αλβανή είχε αγοράσει στη Βουλγαρία το Rolex, χωρίς η ίδια να γνωρίζει ότι είναι κλεμμένο, έναντι χαμηλού οικονομικού αντιτίμου, όπως κατέθεσε η ίδια. Από τη διαδρομή που ακολούθησαν τα κλοπιμαία εκτιμάται ότι οι δράστες κατέφυγαν αρχικά στη Βουλγαρία και τα διοχέτευσαν σε κλεπταποδόχους οι οποίοι τα μεταπώλησαν στην παράνομη αγορά.  Το ρολόι κατασχέθηκε και μέσω της Πρεσβείας απεστάλη στη Δανία, ώστε να παραληφθεί από τον κοσμηματοπώλη ο οποίος είχε δηλώσει τη ληστεία και κλοπή.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας .