ΑΤ Θήρας: Εργασιακός μεσαίωνας και εν δυνάμει …κατηγορούμενοι|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Ο τίτλος δεν είναι διόλου τυχαίος καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε το Α.Ε.Α. να εκδίδει διαταγές μόνο για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και την Ειδομένη, περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την εισροή των προσφύγων – λαθρομεταναστών.

Τι γίνεται όμως με τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου;

Ως γνωστόν ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός τομέας ανάπτυξης του Ελληνικού κράτους στον οποίο δεν δίνεται η δέουσα σημασία κατά την άποψη μου.

Στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου λοιπόν και συγκεκριμένα στην Θήρα (Σαντορίνη), οι συνάδελφοι μου και εγώ αντιμετωπίζουμε την πλήρη απαξίωση από το Α.Ε.Α., την ΓΕ.ΠΑ.Δ. Νοτίου Αιγαίου και την Δ.Α. Κυκλάδων καθώς παρά τις επανειλημμένες αναφορές που τους έχουν γίνει για να μας ενισχύσουν άμεσα με προσωπικό δεν έχουμε δει ακόμα φως στο τούνελ.

Να αναφέρω όμως ότι θα μας στείλουν δεκαέξι (16) άτομα στις 20 Απριλίου εκ των οποίων τα έξι είναι ήδη εδώ δηλαδή στην ουσία μας κοροϊδεύουν, ζητώντας μας μάλιστα να είμαστε και ευχαριστημένοι.

Επιπροσθέτως, θα μας στείλουν και σαράντα πέντε (45) Δόκιμους Αστυφύλακες, οι οποίοι θα έρθουν στα μέσα Ιουλίου.

Καλά κρασιά δηλαδή…

Για όσους δεν το γνωρίζετε το Α.Τ. Θήρας, είναι μεικτό και επιλαμβάνεται σε θέματα τάξης, τροχαίας και ασφάλειας ενώ παράλληλα είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο ασφαλείας στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας καθώς και τον διαβατηριακό έλεγχο τόσο στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας όσο και στο παλιό λιμάνι των Φηρών κατά την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων.

Στην Θήρα (Σαντορίνη) η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου, το αεροδρόμιο έχει αυτή την στιγμή δέκα (10) πτήσεις κάθε μέρα και σε λίγες μέρες οι πτήσεις γίνονται δεκαπέντε (15).

Περιπολικό υπάρχει μόνο πρωί και απόγευμα και εκείνο αναλώνετε στο αεροδρόμιο για να βγουν οι πτήσεις.

Δεν είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες και δεν έχουμε εκτεθεί χάρη στο σθένος και την προθυμία των συναδέλφων.

Σε όλα αυτά η προϊστάμενες Υπηρεσίες μας απαντούν να μην γκρινιάζουμε και πως είμαστε μια χαρά.

Το αστείο είναι ότι μας ζητούν και απόδοση…
Όχι μόνο την ζητούν την απαιτούν κιόλας…
Άραγε κάνουν το ίδιο με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων ή περιμένουν από την Σαντορίνη να δουλέψει για να δώσουν απόδοση στους ανωτέρους τους;
Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης τους…
Είμαι σίγουρος πως εάν όλοι αυτοί εκτελούσαν έστω και μια 8ωρη βάρδια στην Σαντορίνη θα κοιτούσαν να βρουν άμεσα έναν τρόπο να εξαφανιστούν από το νησί για να γλιτώσουν.
Είμαστε εν δυνάμει κατηγορούμενοι όχι γιατί δεν θέλουμε να επιληφθούμε σε ένα συμβάν αλλά γιατί είναι αδύνατο πλέον να πάμε σε όλα τα σήματα.
Είναι θέμα χρόνου να εκτεθούμε και δεν τους νοιάζει γιατί είναι βολεμένοι …
Μόνο όταν γίνει κάτι σοβαρό και θίξει συμφέροντα θα μας βοηθήσουν…
Σε όλους αυτούς όμως έχω να πω ότι ρόδα είναι και γυρίζει κύριοι…

_________
*η επιστολή από το policenet.gr