ΑΤ ΠΑΤΗΣΙΩΝ: Δύο κρατούμενοι με Φυματίωση, 8 αστυνομικοί και 5 κρατούμενοι θετικοί στο "Μαντου"

Αστυνομικοί και κρατούμενοι νοσουν και εντοπισθηκαν φορείς του βακτηρίου της φυματίωσης, στο Αστυνομικο Τμήμα Πατησίων . Έντονες αντιδράσεις από το ένστολο προσωπικό.

Δύο αλλοδαποι κρατούμενοι στο ΑΤ Πατησίων, νοσούν από φυματίωση .
Οι 31 Αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων και οι υπόλοιποι κρατουμρνοι υποβλήθηκαν στο τέστ μαντού. Από τις εξετάσεις, 8 Αστυνομικοί του ΑΤ Πατησίων εντοπίσθηκαν θετικοί στον εργαστηριακό έλεγχο (μαντού), καθως και πέντε αλλοδαποί-λαθρομετανάστες προς απέλαση- κρατούμενοι συγκελίτες τους.
Οι δυο αλλοδαποι κρατούμενοι που μετέδωσαν το βακτήριο, εχουν απομονωθεί και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία (13/10) σε Νοσοκομείο. Ολοι -ένστολοι και κρατούμενοι-, λαμβάνουν προληπτική φαρμακευτική αγωγή, ενώ υποβάλλονται σε περαιτέρω ιατρικό και ακτινολογικό έλεγχο προκειμένου να εξακριβωθει αν νοσούν.
Ο Διοικητής της αστυνομικής υπηρεσίας στις 3 Οκτωβρίου 2014 υπέβαλε σχετική αναφορά στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Τα κρούσματα προκάλεσαν την έντονη αναστάτωση του Αστυνομικού προσωπικού με την Ένωση Αστυνομικων Υπαλλήλων Αθήνας, επαναφέρει το σοβαρό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι εν υπηρεσία ένστολοι, με τους κρατούμενους μακράς κράτησης καθώς πλέον, επιβεβαιώνεται ο κίνδυνος να μετατραπούν τα κρατητήρια σε υγειονομικές βομβες.
Όπως έγινε γνωστό από Αστυνομικες πηγές, ενας από τους αλλοδαπούς κρατουμένων που νοσούν είχε μεταφερθεί τον Δεκέμβριο του 2013 στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει προσβληθεί από φυματίωση. Ο αλλοδαπος κρατούμενος έλαβε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, ενώ ερχόταν χωρίς προφυλάξεις σε επαφή με το αστυνομικό προσωπικό. Τον Απρίλιο 2014 ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Κολωνού, όπου διέκοψαν τη χορήγηση των φαρμάκων με αποτέλεσμα να υπάρξουν κρούσματα φυματίωσης και στο συγκεκριμένο τμήμα.
Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε ξανά στο Α.Τ. Πατησίων,  χωρίς να λαμβάνει αγωγή και χωρίς να έχει γίνει η αναγκαία λήψη μέτρων για τους συγκρατούμενους του και το ένστολο προσωπικό.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport