Αστυνομικός προπηλάκισε αξιωματικό της αεροπορίας μέσα στο Α.Μ Κομοτηνής|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ *

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά αστυνομικού προτίθεται να κινηθεί μόνιμος Αξιωματικός της Αεροπορίας, ο οποίος καταγγέλλει ξυλοδαρμό σε βάρος του, όταν-όπως αναφέρει – πήγε να του επιδώσει εισαγγελική παραγγελία για συστάσεις.

image

«Ανησυχώ γιατί αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος μένει με το παιδί μου»…λέει το θύμα του ξυλοδαρμού Πάρης Καμπαγεωργίου

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη προτίθεται να προστατέψει την σωματική του ακεραιότητα, αλλά κυρίως την σωματική και ψυχική ακεραιότητα του ανήλικου παιδιού του, ο Πάρης Καμπαγεωργίου. Είναι ο άνθρωπος που νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής, όταν δέχτηκε επίθεση από αστυνομικό μέσα στο αστυνομικό Μέγαρο της πόλης μας το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.
Προσωπικές διαφορές εδράζονται πίσω από την επίθεση με θύμα τον μόνιμο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετεί στη Μαρώνεια και θύτη αστυνομικό της Διεύθυνσης Ροδόπης. Ο κ. Καμπαγεωργίου μετέβη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο αστυνομικό μέγαρο, προκειμένου να διαβιβάσει έγγραφο του εισαγγελέα, με το οποίο διατασσόταν να γίνουν συστάσεις στον 35χρονο αστυνομικό υπάλληλο για επιτεθεί με ύβρεις και με απειλές εναντίον του και μάλιστα ενώπιων του ανήλικου παιδιού του, δύο ημέρες νωρίτερα.
Ο αστυνομικός, που είναι σύντροφος της πρώην συζύγου του 41χρονου, όπως υποστηρίζει φέρεται να έχει ασκήσει βία μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής με αποτέλεσμα την πτώση του κ. Καμπαγεωργίου από τις σκάλες.
Ο «Χ» συνάντησε το 41άχρονο στο νοσοκομείο, «όταν με χτύπησε κλωτσιά και με έσπρωξε για με ρίξει κάτω από τις σκάλες και είδε ότι σταμάτησα στο πλατύσκαλο, έτρεξε προς το μέρος μου οργισμένος για να με σπρώξει ξανά, αλλά σταμάτησε γιατί κατάλαβε ότι πλέον γίνεται αντιληπτός και όλα αυτά τα βλέπουν τουλάχιστον 6-7 συνάδελφοι του».
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αστυνομικοί που ήταν μέσα στο αστυνομικό μέγαρο, έσπευσαν προς το μέρος όπου ήταν πεσμένος ο κ. Καμπαγεωργίου και τον ρώτησαν αν είναι καλά. Τους ζήτησε να καλέσουν ασθενοφόρο, αφού ένοιωθε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, όπου -οπως καταγγέλλει – τον είχε χτυπήσει με κλωτσιά ο 35χρονος. «Κανείς δε μετακινείται εκείνη την ώρα. Μόνο με έπιασαν και μου είπαν να με μεταφέρουν στο πάνω μέρος, στο πλατύσκαλο», επισημαίνει, «και να μου δώσουν νερό». «Κανένας δεν παίρνει τηλέφωνο, δεν ακούω κάποιον», προσθέτει, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, να καλέσει ο ίδιος τον πατέρα και τον αδερφό του. Μάλιστα, το ασθενοφόρο σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα εκλήθη από τους οικείους του, οι οποίοι και μετέβησαν άμεσα στο αστυνομικό μέγαρο.
«Όταν έφευγε το ΕΚΑΒ, ο αδερφός μου, κατευθυνόμενος με την κοπέλα μου προς το αυτοκίνητο, για να έρθουν στο νοσοκομείο, άκουσε κάποιον να βρίζει. Γύρισε να δει, αλλά δεν κατάλαβε ποιος και από πού ακούγεται. Ήταν η φωνή του αστυνομικού από το παράθυρο του πρώτου ορόφου, από το γραφείο που είχα πάει με την εισαγγελική παραγγελιά, και ακούγεται να του λέει «εδώ, εδώ». Και μετά προκλητικά να του λέει «έλα, εδώ είμαι. Εσύ δε θα έρθεις να μας τα πεις;»
Ο κ. Καμπαγεωργίου ζητάει την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών, «Ανησυχώ γιατί αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος μένει με το παιδί μου»… λέει το θύμα του ξυλοδαρμού Πάρης Καμπαγεωργίου, σημειώνοντας τις ανησυχίες του «ειδικά μετά από αυτό, που έζησα μέσα στην αστυνομία, το 2016, από έναν αστυνομικό υπάλληλο, ο οποίος υποτίθεται είναι για να προστατεύει τον πολίτη». Το θύμα της επίθεσης νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Για τον αστυνομικό κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ διεξάγεται πειθαρχική έρευνα.


*Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου- “ΧΡΟΝΟΣ.gr”