Που στρέφονται έρευνες της ΕΛΑΣ, για την ένοπλη επίθεση σε βάρος του Πάνου Καλλίτση

Μέσα από βίντεο συστημάτων ασφαλείας, καταθέσεις και ανάλυση των κινήσεων των δραστών, οι Αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, επιχειρούν να προσδιορίσουν “κύκλο υπόπτων” ώστε να καταλήξουν σε πρόσωπα, τα οποία “έστησαν” και πυροβόλησαν τον make up artist, Πανο Καλλιτση.

image

Οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, εκτιμούν πως οι δράστες δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον Πάνο Καλλίτση και αποδίδουν την ενέργειά τους, σε ..«συνετισμό».
Από τα προανακριτικά ευρήματα, προκύπτει ότι ο/οι δράστης/ες πυροβόλησαν πέντε φορές με πιστόλι διαμετρήματος των 7,65mm. Τρεις βολίδες έπληξαν τραυματίζοντας τον Πάνο Καλλίτση στα δύο του πόδια ενω η τρίτη επιδερμικά στον θώρακα. Στη συνεχεια διέφυγαν από το σημείο πεζή. Έκτιμαται οτι σε μικρή απόσταση ανέμενε συνεργός ή συνεργοί με όχημα ή δίκυκλα ως μέσο διαφυγής και εγκατέλειψαν το σημείο.
Οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το βράδυ της Κυριακής (31/01) έλαβαν μία πρώτη μαρτυρία από τον makeup artist Πάνο Καλλίτση με ερωτήσεις που αφορούσαν τις συνθήκες υπό τις οποίες δέχθηκε την επίθεση, τις κινήσεις των δραστών ακόμα και για περιστατικά που δεν είχαν προκαλέσει το “ενδιαφέρον” του κατά την παρατήρηση σε πραγματικό παρελθοντικό χρόνο, αλλά μετά την επίθεση του Σαββάτου (30/01-21.15) ενδεχεται να προσδίδουν στοιχεία στην εξέλιξη κατά την πορεία των ερευνών.
image

Ο makeup artist, φέρεται μεταξύ άλλων να υποστήριξε ότι δεν είχε προσωπικές ή οικονομικές διαφορές ωστόσο αναφέρθηκε εκτενώς σε συμπλοκή που ειχε, πριν από 4 χρόνια, για οικονομικές διαφορές
Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ζητήσει και παραλάβει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του Λυκαβηττού, ώστε να προκύψει η μετάβαση και διαφυγή των δραστών από το χώρο της ένοπλη επίθεση καθώς και η στιγμή της συμπλοκής. Υλικο απο καμερες εχει αναζητηθεί και στη διαδρομή που ακολούθησε το όχημα του Πάνου Καλλιτση, μέχρι την άφιξη στο υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας στην οποία διαμένουν με τη σύζυγό του Έλενα Χριστοπούλου, στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.
«Επιστρέφαμε στο σπίτι με το αυτοκίνητο λίγο μετά τις 20.00 (30/01). Ο άντρας μου μπήκε στο γκαράζ και τότε είδαμε δύο άνδρες με όπλα στα χέρια να βρίσκονται δίπλα στο όχημα μας. Τρομοκρατηθήκαμε. Καταλάβαμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο Πάνος κλείδωσε τις πόρτες και έκανε όπισθεν για να ξεφύγουμε. Ήταν αδίστακτοι. Πυροβόλησαν στο τζάμι. Τότε άνοιξα την πόρτα και τους είπα να μη ξαναρίξουν. Μετά πυροβόλησαν τον Πάνο, ο οποίος αν και χτυπημένος είχε το σθένος να προσπαθήσει να με προστατεύσει. Πριν φύγουν του έριξαν ξανά πυροβολισμούς στα πόδια. Εγώ είχα βγει έντρομη στο δρόμο τρέχοντας φωνάζοντας βοήθεια», υποστηρίζει η Έλενα Χριστοπούλου όπως κατέθεσε από το βράδυ κιόλας του Σαββάτου (30/01) λίγο μετά την ένοπλη επίθεση σεναντίον βάρον του συζύγου της.
Οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, αναμένουν την κατάθεση του Πάνου Καλλίτση, εντός των επόμενων ημερών, προκειμένου να έχουν μια πιο σαφή εικόνα για όσα προηγήθηκαν και κατά τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης που δέχθηκε και
Ο makeup artist, ελαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Σωτηρία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport