“Αστυνομικοί που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό με τους περιορισμούς που εφαρμόζονται θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους;”- Τι ισχύει

Από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του NantiaReport.gr αναφορικά με περιπτώσεις ενστόλων οι οποίοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό μετά τις εξαγγελίες για επιβολή 14ημερου κατ οίκον περιορισμού

“Καλησπέρα, υπάρχουν συνάδερφοι που έχουν έρθει από το εξωτερικό. Αύριο υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να δουλεύουν. Σήμερα το μεσημέρι (16/03) όμως η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον 14 ημερών σε όποιον εισέρχεται στο εξής στην ελληνική επικράτεια. Παρόλα ταύτα όμως οι συνάδερφοι που ρώτησαν σήμερα (16/03) Πολυϊατρείο και Τμήματα τους λέγαν -όπως μεταφέρουν οι ίδιοι- , να πάνε κανονικά για δουλειά αν δεν έχουν κρούσμα. Βγάλτε αν μπορείτε μια ανακοίνωση γιατί επικρατεί ένα χάος”.

NantiaReport.gr : Ύστερα από επικοινωνία με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, και την Υγειονομική Υπηρεσία, επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, ακολουθείται το πρωτόκολλο όπως έχει αποστείλει από τον ΕΟΔΥ, με το συντονισμό των ενεργειών να έχει η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης Κορονοϊού, η οποία συνεδριάζει καθημερινά.

Αναφορικά με Αστυνομικούς οι οποίο έχουν ταξιδέψει εκτός εκτός Ελλάδος το επίμαχο διάστημα, υπάρχει σχετική διαταγή η οποία αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν άδεια 14ημερων και να παραμείνουν κατ’ οικον.

Μετά τη δήλωση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, επισημαίνεται ότι επίσημη οδηγία -μέχρι ώρας (16/03-19.00)- δεν έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια Υπηρεσία, ώστε να τίθενται αυτόματα σε καραντίνα 14ημερών.

Ωστόσο όσοι ένστολοι έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό και έχουν υπόνοια νόσου ή είναι συμπτωματικοί, οφείλουν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το γιατρό τους, είτε απευθείας με τον ΕΟΔΥ και να αναφέρονται. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, και με το παραπεμπτικό του γιατρού τους μπορούν να μεταβούν σε Κέντρο Αναφοράς συμπτωμάτων προκειμένου να εξεταστούν. Εφόσον κατά την αξιολόγηση (τηλεφωνικά) των περιστατικών κριθεί από τον ΕΟΔΥ ότι θα πρέπει να παραμείνουν σε κατ οικον περιορισμό και να υποβληθούν σε εξέταση, ενημερώνουν με τη προβλεπόμενη διαδικασία της Υπηρεσία τους (αναφέρουν θέση κλήσης ΕΟΔΥ ημέρα και ώρα επικοινωνίας κλπ) για τη σχετική καταχώρηση αναρρωτικής άδειας.