“Αστυνομικοί μεταφέρουν λαθρομετανάστες στοιβαγμένους στο πλοίο και φυσικά ούτε μας νοιάζει η υγεία τους”

Χωρίς προστασία ατομικής υγιεινής ανάμεσα σε εκατοντάδες λαθρομετανάστες οι Αστυνομικοί συνοδοί κατα τη μεταφορά τους με πλοίο της γραμμής απο τα ΚΥΤ του Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα

Εν μέσω περιορισμών για τις.. συναθροίσεις και την μαζική μετακίνηση λόγω κορωνοϊού, προφανώς και στην ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι το DNA των Αστυνομικών είναι θωρακισμένο στην προσβολή από τον κορωνοϊό.  Δεν έχει διαφορετική εξήγηση η μεταγωγή (21/03) 1.304 λαθρομεταναστών από τη νησιωτική μεθόριο στην ηπειρωτική χώρα στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο στο σαλόνι και το δάπεδο του πλοίου. Πρόκειταιγια λαθρομετανάστες που έφτασαν στα νησιά μετά την 1η Μαρτίου και χωρίς υγειονομική εξέταση παρέμεναν στοιβαγμένοι σε υπαίθριους χώρους των νησιών μέχρι να οριστικοποιηθεί η μεταφορά τούς όπως προβλέπεται σε κλειστές δομές.

Μοναδικη προστασία για τους συνοδούς Αστυνομικούς για 23 και πλέον ώρες στο κλειστό ντεκ του πλοίου το ζευγάρι πλαστικά γάντια μιας χρήσης και μια χειρουργική μάσκα!

“Οι συνάδελφοι μας μεταφέρουν λαθρομετανάστες στοιβαγμένους… στο πλοίο φυσικά εδώ ούτε πού μας νοιάζει η υγεία των συναδέλφων. Συνεχίστε να ταΐζετε περηφάνεια την στιγμή που πεθαίνει κόσμος δίπλα μας”, σχολιάζει ο Άλεξ Καλευράς της ΕΑΥΘ.

Είχε προηγηθεί η επιστολή- καταγγελία των Ενώσεων Αστυνομικών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου προς τον Αρχηγό του Σώματος στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι καθημερινά οι Υπηρεσίες και το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ γίνονται αποδέκτες διαταγών για μέτρα αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού ενω οι μεταγωγές των λαθρομεταναστών πραγματοποιούνται χωρις μέτρα προστασίας Αστυνομικών αποκλειστικά για την κάλυψη θέση απο τυχόν ευθύνες χωρις να διασφαλίζονται οι ένστολοι που εκτελούν τις διαταγές.