Αστυνομική καταδίωξη από την Κατερίνη ως τη Λαμία- Λαθρομετανάστης διακινητης δραπέτης απο τη δομή της Θήβας, οδηγούσε με νήπιο στην αγκαλιά

Αστυνομικοί από την Κατερίνη, τη Λάρισα και το Βόλο πραγματοποιησαν καταδίωξη σε ύποπτο όχημα σε λαθροδιακινηση σε τέσσερις Νόμους και τον εγκλωβισαν στη Λαμία όπου διαπίστωσαν ότι οδηγούσε ενώ επέβαινε στο όχημα 4χρονο από την Αίγυπτο, και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Με το κοντέρ να δείξει ταχύτητα άνω των 180 χλμ. λαθρομετανάστης δουλεμπορος, προκάλεσε καταδίωξη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (06/01-00.15) όταν αστυνομικοί τον εντόπισαν να αποβιβαζει τρεις λαθρομετανάστες από την Αίγυπτο εκ των οποίων και ο πατέρας 4χρονου που επέβαινε στο όχημα, σε περιοχή της Κατερίνης.

Στο ύψος του Αιγίνιου ο Σύρος αποβίβασε από το Ford Focus τους  τρεις λαθρομετανάστες από την Αίγυπτο , με το δουλεμπορο να αναπτύσσει ταχύτητα ενώ οι τρείς Αιγύπτιοι φωνάζαν προς τον οδηγό «baby, baby» καθώς απομακρυνοταν.

Ο λαθρομετανάστης απο τη Συρία, ακολούθησε πορεία προς τη Λάρισα, πέρασε από το Βόλο με τα περιπολικά να τον καταδιώκουν στην Εθνική Οδό με ταχύτητα, μέχρι και τη Φθιώτιδα, όπου με ανάσχεση τα πληρώματα της Αστυνομίας που είχαν ενημερωθεί τον εγκλωβισαν στην Αγία Παρασκευή Στυλίδας και τον δεσμευσαν με χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύλληψη του δουλεμπόρου, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν ενώ κρατούσε στην αγκαλιά το 4χρονο αγόρι από την Αίγυπτο.

Από την εξακρίβωση στοιχείων του προέκυψε ότι πρόκειται για λαθρομετανάστη – κατά δήλωσή του- από τη Συρία, ο οποίος κρατείται στη δομή της Θήβας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία ενώ το νήπιο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για προστατευτική φύλαξη.

Ο Σύριος διακινητής μέλος κυκλώματος λαθρομεταναστών με τους λαθρομετανάστες να τον αποκαλούν «mafia», παρελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Πιερίας ενώ κατά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και κρατείται σε θάλαμο covid-19 υπό αστυνομική επιτήρηση στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη έχουν αρνητικά τεστ, ωστόσο θα παραμείνουν εκτός Υπηρεσίας σε εφαρμογή του δεκαημερου που επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο, λόγω της επαφής με τους τρεις λαθρομετανάστες από την Αίγυπτο τους οποίους επιβιβασαν στο περιπολικό και μετέφεραν σε όλη τη διάρκεια της καταδίωξης.