Αστρος Κυνουρίας: Ελεύθεροι υπό όρους ο θέιος η θεία και ο γαμπρός. Απολογούνται άυριο (19/08) οι γονείς του 39χρονου.

Ενώπιον του Ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα και απολογήθηκαν οι τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση δολοφονίας και εμπρησμού της σορού του 39χρονου Γιάννη Μπάρλα, ο οποίος εντοπίσθηκε ύστερα από κατασβεση πυρκαγιάς στο πίσω καθισμα του οχήματός του (15/08) από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. Οι πέντε κατηγορούμενοι είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και ύστερα από προθεσμία, οι τρεις -θέιος, θεία και γαμπρός της οικογένειας- απόλογήθηκαν σήμερα, ενώ αύριο (19/08) αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του Ανακρική οι γονείς του 39χρονου. Από την πρώτη στιγμή ο 76χρονος πατέρας και κατ ομολογίαν δράστης,ανέλαβε εξολοκλήρου την ευθύνη για τη δολοφονία και τον εμπρησμό της σορού του γιου του.


image

Ο 71χρονος αδελφός και συγκατηγορούμενος του 76χονου, κατηγορείται για περιύβριση νεκρού και εμπρησμό, αφέθηκε ελεύθερος με 3.000 ευρώ χρηματική εγγύηση. Υποστήριξε ενώπιον του Ανακριτή ότι “δεν γνώριζε τίποτα, όταν το βράδυ ανήμερα της Παναγίας (15/08) πήγε από το σπίτι του αδελφού του μαζί με τη σύζυγό του για να ευχηθούν για την ονομαστική εορτή μιας εκ των ανιψιών του. Δεν γνώριζαν -υποστήριξε-  για το τι συνέβη νωρίτερα το μεσημέρι και ενημερώθηκαν την επόμενη το πρωί (16/08), μετά την ομολογία του αδελφού του- 76χρονου πατέρα και δράστη- .
Η 70χρονη σύζυγος του αδελφού  του 76χρονου, ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους. Ακολούθησε την υπερασπιστική γραμμή του συζύγου της, υποστηρίζοντας ότι δε γνώριζε τίποτα για το έγκλημα.

Ο 53χρονος γαμπρός της οικογένειας -σύζυγος της αδελφής του θύματος- αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ κατηγορείται για ψευδορκία. Ο 53χρονος παρουσίασε άλλοθι, ενώ υποστήριξε ότι την ημέρα της δολοφονίας βρισκόταν σε άλλη περιοχή, σε απόσταση 60 χλμ. από το Άστρος, μαζί με την οικογένειά του. Το βράδυ της ίδιας ημέρας (15/08) πληροφορήθηκε για κάποιο ατύχημα το οποίο συνέβη στον 39χρονο και μόνο την επόμενη ημέρα έμαθε για τη δολοφονία.

Την Τρίτη (19/08) απολογούνται ενώπιον του Ανακριτή, ο 76χρονος πατέρας και η 67χρονη μητέρα του 39χρονου, ο οποίος και αναμένεται να αποφανθεί για την ποινική μεταχείρησή τους.