Ασπρόπυργος: Ρομα έκλεψε δίκυκλο και εκβίαζε για χρήματα τον κάτοχό του για να του το επιστρέψει

Συνελήφθησαν και βαρύνονται σε δικογραφία για κλοπή και εκβιασμό κατά συναυτουργία τα δυο Ρομά που εκβίαζαν ιδιοκτήτη δικύκλου το οποίο ειχαν αφαιρέσει

Το ηλεκτρικό δίκλυκλο 27χρονου, έκλεψε Ρομά στον Ασπρόπυργο και ζήτησε από ομόφυλό του, ως μεσάζοντα να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη, αξιώνοντας €1000 για να του επιστρέψουν.

Οι διαπραγματεύσεις με τους Ρομά διήρκεσαν περίπου δυο εβδομάδες και ο 27χρονος αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί ζήτησαν στον 27χρονο να καλέσει το Ρομα μεσάζοντα και να κανονίσουν ραντεβού για να του παραδώσει τα χρήματα. Το ραντεβού “έκλεισε” στον καταυλισμό στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, όπου εμφανίστηκε ο Ρομα μεσάζοντας και συνελήφθη.

Με υπόδειξη των αστυνομικών ο συλληφθέντας Ρομά επικοινώνησε με τον κλέφτη του δικύκλου και τον κάλεσε τον συνατήσει στο σημείο της συναλλαγής στον καταυλισμό. Με την άφιξή του ο Ρομά συνελήφθη.  Όπως προέκυψε κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του, ο Ρομά διατηρούσε ποινικό μητρώο και είχε λάβει περιοριστικούς όρους.

Το δίκυκλο παραδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του, ενώ οι δύο Ρομά οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.