Ασπρόπυργος: Κατεπείγουσα Εισαγγελική έρευνα από καταγγελίες για βασανισμούς σε βρεφικό Σταθμό

Κατεπείγουσα Εισαγγελική έρευνα σε αναζήτηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση διατάχθηκε με αφορμή καταγγελίες γι βασανιστηρια στον Β’ Βρεφικό Σταθμό Ασπροπύργου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος με αφορμή άρθρο στην ιστοσελίδα «ΓΟΝΕΙΣ», με τίτλο: «Β’ Βρεφικός σταθμός Ασπροπύργου: Μαρτυρίες ΣΟΚ για κακοποίηση παιδιών», παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας, διαβιβάζοντας τη δικογραφία στο Τμήμα Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Την έρευνα ανέλαβε η Εισαγγελέας Ανηλίκων Αλεξία Σταλίδου.

Σύμφωνα με το άρθρο, γονείς έχουν καταγγείλει τη διευθύντρια, και παιδαγωγούς του βρεφικού σταθμού για κοινοποίηση των βρεφών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αναφέρονται σε χτυπήματα στο κεφάλι, βίαιες απωθήσεις, φωνές και ύβρεις, ενώ όταν τα βρεφη κλαίνε, υποστηριζουν οτι τα σκεπάζουν με μαξιλάρια.

Άλλες καταγγελίες σε βάρος της Διοίκησης του βρεφικού Σταθμού, αναφέρουν ότι τα περίπου 30 βρέφη  είχαν την επίβλεψη μιας ασκούμενης παιδαγωγού, ενώ απουσίαζαν, “για να … πεταχτούν μέχρι τον φούρνο” ή “για καφέ στις πλησιέστερες καφετέριες του Ασπρόπυργου”.

Οι γονείς επίσης καταγγέλλουν ότι στον βρεφικό Σταθμό εργάζεται παιδαγωγός χωρίς το απαραίτητο πτυχίο, ενώ υποστηρίζουν οτι ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου είχε λάβει γνώση των καταγγελιών τους, αλλά δεν επιβλήθηκε των καταγγελιών.

_____________

* με πληροφορίες από goneis.info