Αρτάκη, Ευβοίας: Μέλη των Πυρήνων «υπερασπιστές» του ληστή

Δύο μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» στο παρελθόν έχουν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης του 34άχρονου ληστή τράπεζας, στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας κατηγορούμενος -τοτε- για ληστεία.

Ο 34άχρονος Χαλκιδέος είχε κατηγορηθεί το 2006 για ληστεία σε υπαλλήλους αποθήκης, στην Αττική. Στο Δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισης έιχαν καταθέσει δυο μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγες, ο 34άχρονος ληστής είχε προσαχθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων στην Αθήνα.

Ο 34άχρονος, το ποινικό του μητρώο προέκυψε κατά την ταυτοποίηση των στοιχείων του, ύστερα από ληστεία την οποία διέπραξε σε τραπεζικό υποκατάστημα  (09/11) στη Νέα Αρτάκη επιχείρησε να διαφυγει με το συνολικό ποσό των #€306.000. Σύμφωνα με μαρτυρίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με σκούφο και γυαλιά ηλίου, υπό την απειλή όπλου  – ρεπλικα- ακινητοποίησε πελάτες και  υποχρέωσε τους υπαλλήλους, να του παραδώσουν σε μετρητά χρήματα που απο τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας. Με την έξοδο -τον αναμενε οχημα διαφυγής με συνεργό του -από το τραπεζικό υποκατάστημα ο 34άχρονος συνελήφθη απο Αστυνομικούς που είχαν κληθεί απο όμηρο πελάτη.

Στο σακίδιο πλάτης του, κατασχέθηκαν δύο όπλα, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, γεμιστήρας, φυσίγγια και τα χρήματα που απέσπασε.

Ο 34άχρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.