Άρπαξε το 14μηνών βρέφος της από την Εντατική του Παίδων η μητέρα του

Ερευνα για την αρπαγή από την εντατική του “Παίδων” του 14 μηνών βρέφους το οποίο διασώθηκε από φλεγόμενο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής από Πυροσβέστες.

Πυροσβέστες απομάκρυναν το 14μηνών βρέφος από το φλεγόμενο διαμέρισμα της μονογονεϊκής οικογένειας με τεσσερα ανήλικα παιδιά στην πλατεία Αττικής, καθώς είχε παραμείνει μόνο του, ενώ η μητέρα του και τα δύο νήπια αδέλφια του -3 και 4ετων- ειχαν βγει από διαμέρισμα. Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων όπου και εισήχθη στην Εντατική Μονάδα.

Υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες ωστόσο, η μητέρα, χωρίς προηγουμένως σχετική έγκριση, πήρε (05/02) το μωρό μέσα από το Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Ο Εισαγγελέας με έγγραφο προς την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων να ενοπιστεί το παιδί και να επιστρέψει στο Νοσοκομείο.

Το Νοέμβριο του 2016 η μεγαλύτερη κόρη της 35άχρονης -τοτε 16ετων- είχε εμφανιστεί μόνη της στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση.

Μετά την καταγγελία της έφηβης επιλήφθηκε η Υπηρεσία Πρόνοιας με την 35άχρονη να έχει κριθεί ακατάλληλη μητέρα.

Ο Εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι και έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά, ενώ δύο ακόμη ανήλικα της 35άχρονης- 1,5 και 2ετών τοτε παρέμεναν στην επιμέλεια της μητέρας τους.