“Αρκετά με την πινακίδα του τεμπέλη και του άχρηστου”, του Μ.Αβέλλα|ΑΠΟΨΗ

Η δήλωση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, για τους Αστυνομικούς, προκάλεσε την αντίδραση του ενστόλου προσωπικού. “Αρκετά με την πινακίδα του τεμπέλη και του άχρηστου” απαντά σε ανοιχτή επιστολή του, Αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ

Το κείμενο απάντησης στο Μανώλη Κεφαλογιάννη από τον Μ. Αβέλλα με ανάρτηση στο facebook, στη θέση που εξέφρασε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης (Video- Mega)

“Πολύ χοντρά μας τα κόβεις Μανώλη Κεφαλογιάννη!!! Απάντηση στην
ακόλουθη προσβλητική φραση του Μανώλη Κεφαλογιάννη:
“Να σας πω κάτι… Πότε είναι καλύτερη η ασφάλεια, όταν είχαμε τους Έλληνες αστυνομικούς στα αεροδρόμια ή τώρα που έχουμε ιδιωτικούς secutiry; Εγώ σας πληροφορώ ότι δεν μπορώ να περάσω (εννοεί τώρα με τους ιδιωτικούς secutiry). Υπάρχει ελληνικό αεροδρόμιο που να μην περνάω “αέρα πατέρα”; Ξέρετε τι κουβαλάω εγώ;””
Επειδή παίρνεις για ορντινάτσες σου παιδιά του κομματικού σωλήνα, δεν σημαίνει ότι περνούσες “αέρα πατέρα” από το αεροδρόμιο.
Θυμάμαι στη Μύκονο τον άστεγο και διαρκώς μεθυσμένο τον “Σαντάμ” που τον τρέμανε όλα τα VIP και ζητούσανε την βοήθεια να μη φάνε κανένα ξεφτίλισμα μεσα από τα Ματογιάννια και τη Μικρή Βενετία.
Και σου τονίζω πώς όσες διπλωματικές αποστολές έχω συνοδεύσει (Βασιλική Οικογένεια Μαρόκο, George Bush, Υψηλούς Διπλωμάτες της Γαλλίας κλπ χωρών και πολλούς άλλους incognito) κανείς δεν μού έδωσε να κουβαλήσω σαν αχθοφόρος τη βάλιτσα ή τα ψώνια του, απεναντίας με τη βλοσσυρή ελληνική πραγματικότητα.
Ή αστυνομικός ή μετακλητός αστυνομικός με άλλα καθήκοντα στο γραφείο του Βουλευτή. Και τα δύο δεν γίνονται.
Και να σου υπενθυμίσω πως το 1999 (αερολιμένας Κέρκυρας) εξέταζε σχολαστικά η Υ.Π.Α. και διενεργούνταν έκτακτες επιθεωρήσεις από τις Μυστικές Υπηρεσίες Υπερδυνάμεων του Πλανήτη με άριστα αποτελέσματα και έπειτα εξέδιδαν διπλωματική οδηγία ασφαλους διέλευσης και διαμονής, όπως το Foreign Office και όχι γιατί κάνατε καμπάνιες διαφημιστικες με το ανύπαρκτο Υπουργείο Τουρισμού. Έτρωγε πόρτα μέχρι και ο Αερολιμενάρχης αν ξεχνούσε επίτηδες την διαβαθμισμένη καρτα εισόδου του και έστελνε επαίνους έπειτα στον Διοικητή. Και μιλάμε για πριν την 9/11 των Δίδυμων Πύργων. Όπως και έπειτα που υπηρέτησα σε Σαντορίνη και Μύκονο δεν είδα αυτό το “αέρα πατέρα” εκτός από τους προσωπικούς σας φρουρούς, που τους αντιμετωπίζετε ως είλωτες.
Ούτε στον Έβρο μέχρι πρότινος συναντησα τέτοια απαξιωτική συμπεριφορά είτε από Εκπροσώπους, Φορείς Υπουργείων, Ασύλου, Ο.Η.Ε., Ε.Ε. και απεναντίας εκδηλωναν την απορία τους για τον καθημερινό έλεγχο εισόδου – εξόδου από εγκαταστάσεις.
Εν κατακλείδι αυτή την απαξίωση όπου θέλετε να οδηγήσετε την κοινή γνώμη σε κάτι τετελεσμένο, όπως πιθανό κούρεμα μισθών ή επιδομάτων – κάτι ακούστηκε για το εξομάλυνσης – ως όρο για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος δεν θα την επιτύχετε με βαρείς χαρακτηρισμούς.
Αρκετά με την πινακίδα του τεμπέλη και του άχρηστου, όπου έχει καταρρακωθεί το ηθικό του Έλληνα Αστυνομικού, από τον οποίο σε λίγες ημέρες θα του ζητήσετε να διαχειριστεί το μετακινούμενο μεταναστευτικό/προσφυγικό ρεύμα από τα χερσαία σύνορα του Έβρου, όχι ως αέρα πατέρα θέλω να πιστεύω …
Παρακαλώ τους αγαπητούς μου φίλους για την δημοσίευσή της στα πλαίσια της αληθείας. ”
15/09/2015
Αβέλλας Ν. Μιχαήλ
Αστυνομικός – Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport