“Η αριστερά δεν είναι έκθεση ιδεών σε διαγωνισμό. Και σεις γράψατε έκθεση ιδεών για να βρείτε μια καλοπληρωμένη δουλειά και ως ικανότεροι να υπηρετήσετε τα αφεντικά”

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιστολή των 53 του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια έξω από Συμβολαιογραφικά γραφεία.

“Οι 53 ξαναχτύπησαν: Σε ανακοίνωσή τους αναρωτιούνται “εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να περιορισθούν μέχρι οριστικής εξαφάνισης τα φαινόμενα καταστολής”. Και δίνουν την απάντηση μόνοι τους: “Γνωρίζουμε ότι σε πολιτικό επίπεδο η απάντηση είναι καταφατική ,όμως αυτό δεν αρκεί, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της ΕΛ.ΑΣ (απαγόρευση χρήσης χημικών, υποχρεωτική χρήση διακριτικών στα όργανα)”. Και στην κορύφωση της μεγαλοψυχίας τους λένε: ‘Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι η κοινωνική διαμαρτυρία, ακόμα και όταν τα κίνητρά της είναι ασαφή, δεν αντιμετωπίζεται με ποινικοποίηση και καταστολή”.

Καλά ρε, μας δουλεύετε; Ασαφή κίνητρα είναι η αρπαγή σπιτιών, μαγαζιών και χωραφιών από τους πιο φτωχούς για να σωθούν οι τράπεζες; Δεν ντρέπεστε να τσακίζετε τον κόσμο και μετά να μας χλευάζετε;

Προχτές στο συμβολαιογραφείο δεν έρριξαν χημικά αλλά μας χτυπούσαν με διακριτικά και κυνηγούσαν τον κόσμο μέσα στ’ αυτοκίνητα στην Ακαδημίας. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύμα. Ψηφίζετε πρώτα τα μνημόνια και μετά δήθεν αναρωτιέστε. Μνημόνια και καταστολή πάνε πακέτο έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ. Το ίδιο σας λέμε και μεις τώρα.

Μόνοι τους λειτουργούν τα ΜΑΤ; Ποιός είναι κυβέρνηση, από ποιούς παίρνουν εντολές; Άντε να χαθείτε ρεμάλια.

Η αριστερά δεν είναι έκθεση ιδεών σε διαγωνισμό. Είναι πράξη. Και σεις γράψατε έκθεση ιδεών για να βρείτε μια καλοπληρωμένη δουλειά και ως ικανότεροι να υπηρετήσετε τα αφεντικά.

Και την άλλη Τετάρτη θα είμαστε και πάλι έξω από τα συμβολαιογραφεία. Στείλτε μας πάλι την ΥΜΕΤ και τα ΜΑΤ να μας βαράνε με διακριτικά. Και πείτε τους να ρίξουν και χημικά. Για να βρείτε άλλη μια αφορμή να γράψετε κάτι. Να μεταθέτετε με ανακοινώσεις τις ευθύνες σ’ αυτούς που διοικείτε,προσπαθώντας να ξεπλύνετε την ντροπή σας.” σχολιάζει ο Τάσος Μαυρόπουλος απόστρατος του ΛΣ